Procena rizika od katastrofa – nedostatak vode za piće

U Beogradu je od 24. do 26. aprila 2018. godine održana stručna radionica na kojoj je predstavljen dokument „Nacionalna procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća“.

347
Procena rizika od katastrofa – nedostatak vode za piće
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kako se u zvaničnom saopštenju navodi, ova nacionalna procena urađena je prema jedinstvenoj metodologiji i obuhvata dvanaest identifikovanih opasnosti (zemljotresi; odroni, klizišta i erozije; ekstremne vremenske pojave; epidemije i pandemije; požari i eksplozije; itd).

Nacionalna procena za Republiku Srbiju obuhvata i opasnost „nedostatak vode za piće“, i prvi put se u okviru nacionalne metodologije obrađuje ova opasnost. Agencija za zaštitu životne sredine je određena za koordinatora izrade opasnosti „nedostatak vode za piće“ i stručna javnost je prvi put bila u prilici da se upozna sa rezultatima ove procene.

Prezentaciju scenarija za opasnost od nedostatka vode za piće, u svojstvu predavača ispred multidisciplinarnog i međusektorskog stručnog tima, prezentovali su Filip Radović (direktor Agencije za zaštitu životne sredine) i Nebojša Veljković (načelnik monitoringa kvaliteta vode i sedimenta u Agenciji za zaštitu životne sredine).

5/5 - (3 votes)
IZVORsepa.gov.rs
Prethodni članakKONCEPT ODRŽIVE BEZBEDNOSTI – Da li može da zaživi?
Sledeći članakVOZAČI OPREZ! Počinje merenje prosečne brzine na auto-putu