IV međunarodna naučna i stručna konferencija: „Integrisana korporativna sigurnost – digitalna transformacija kao izazov za akademsku zajednicu i moderne korporacije“

U subotu, 19. maja 2018. godine održana je IV Konferencija Asocijacije za korporativnu bezbednost R. Makedonije u Skoplju, pod nazivom „Integrisana korporativna sigurnost - digitalna transformacija kao izazov za akademsku zajednicu i moderne korporacije“. Konferenciji je prisustvovao veliki broj menadžera bezbednosti i predstavnika Univerziteta iz Makedonije, Srbije, BiH i Bugarske.

205
IV međunarodna naučna i stručna konferencija: „Integrisana korporativna sigurnost - digitalna transformacija kao izazov za akademsku zajednicu i moderne korporacije“
- Sponzor članka -hikvision srbija

Međunarodnu konferenciju otvorio je prof. dr Atanas Kozarev, predsednik Udruženja za korporativnu bezbednost, vladavinu prava i ljudska prava – Skoplje, a pozdravnu reč imao je i gospodin Kiril Lazarov, vlasnik NIKOB-a, predsednik Makedonsko-bugarske privredne komore.

U uvodnom delu četvrte međunarodne naučne i stručne konferencije, u ime Srbije i SAMKB prisutne je pozdravio prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB. Konferenciji je prisustvovala i Nj.E. gospođa Dušanka Divjak-Tomić, ambasadorka Srbije u R. Makedoniji.

Na Konferenciji se govorilo o digitalnoj transformaciji poslovanja korporacija, mogućnostima i odgovorima na sajber terorizam ali i sistemima za osiguranje ljudi i imovine u kompanijama, kao važnoj komponenti u cilju efikasnog poslovanja.

Korporativna bezbednost i zaštita podataka, ali i ljudska prava i povreda istih u uslovima digitalne ekspanzije, bile su teme o kojima se takođe diskutovalo.

Digitalna transformacija u 21. veku je imperativ u poslovanju, akademskoj zajednici i modernim korporacijama, a izazovi i strategije digitalnog poslovanja koji su predstavljeni ovom prilikom izuzetno značajni.

Još jednoj u nizu, Konferenciji Asocijacije za korporativnu bezbednost R. Makedonije u Skoplju, pod nazivom „Integrisana korporativna sigurnost – digitalna transformacija kao izazov za akademsku zajednicu i moderne korporacije“ prisustvovao je veliki broj menadžera bezbednosti i predstavnika Univerziteta iz Makedonije, Srbije, BiH i Bugarske čime je dokazano da su i ove godine odabrane najaktuelnije teme koje se tiču modernih korporacija i njihovog poslovanja, ali koje su zanimljive i akademskim krugovima.

3.7/5 - (3 votes)
Prethodni članakOtpad kao resurs za nove proizvode
Sledeći članakMigrantska kriza u BiH prilika za jačanje terorističkih uporišta islamskih ekstremista