OBRATITE PAŽNJU: 5 saveta za bezbedno putovanje

Pisali smo o tome kako da zaštitite vaš dom, kada odete na putovanje, a sada vam dajemo 5 saveta kako da zaštite sebe i ne dozvolite da vam se pokvari putovanje.

377
5 saveta za bezbedno putovanje
- Sponzor članka -hikvision srbija

1. Informišite se pre nego sto krenete

Kada rezervišete destinaciju istražite je unapred. To uključuje identifikovanje rizičnih područja, mapiranje lokalnih mesta za traženje pomoći i čuvanje brojeva za hitne slučajeve na raspolaganju.

2. Spakujte se pametno

Uzmite samo ono što vam je potrebno za putovanje. Ako vama to izgleda dragoceno, izgledace dragoceno lopovima. Obavezno ostavite sve dragocenosti koje ponesete sa sobom u hotelski sef zajedno sa svim važnim dokumentima, kao što su identifikacija, pasoš i dodatne kreditne kartice.

3. Ne privlačite pažnju na sebe

Nošenjem šarene i upadljive odeće privlačite paznju na sebe i povećavate rizik od napada uličnih džeparoša. Izbegavati prikazivanje bogatstva ili nošenje predmeta koji su neprikladni za lokalnu kulturu i kojima ih možete isprovocirati.

4. Ostavite gotovinu kod kuće

Nemojte nositi puno novca sa sobom, ali uvek držite mali iznos gotovine kod sebe odvojeno u slučaju nužde. Prilikom plaćanja nekog predmeta, pokušajte da se ne primeti koliko novca držite u novčaniku.

5. Budite oprezni sa javnim Wi-Fi-jem

Ne dozvolite da vam pogodnost pristupa internetu zamagli vašu procenu. Kada koristite javni Wi-Fi, hakeri koji žele da ukradu vredne informacije mogu da pristupe vašim podacima, uključujući kreditne kartice ili brojeve socijalnog osiguranja. Ako vam je potrebna usluga bežičnog Interneta, postavite virtuelnu privatnu mrežu (VPN) koja će vam omogućiti siguran pristup Internetu tokom putovanja.

4.8/5 - (5 votes)
Prethodni članakU KORAK SA SVETOM: Krađa identiteta u Srbiji
Sledeći članakOBEZBEĐENJE VIP LIČNOSTI: Sve što niste znali o obezbeđenju Trampa i Putina