I tehnologijom protiv koronavirusa!

Dahua je lansirala novu verziju termalnih kamera - bezkontaktno, efikasno i istovrmeno očitavanje telesne temperature kod posmatrane grupe. Nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, železničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima velike koncentracije ljudi.

203
I tehnologijom protiv koronavirusa!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Dahua je lansirala novu verziju termalnih kamera čija je glavna funkcija merenje telesne temperature.  Zahvaljujući algoritmu koji se bazira na AI tehnologiji, mogu obuhvatiti više osoba sa razmakom i do 3 metara, omogućavajući bezkontaktno, efikasno i istovrmeno očitavanje telesne temperature kod posmatrane grupe.

Izbijanje epidemije koronavirusa koja je dostigla  globalne razmere, njena ekstremna ekspanzija, broj smrtnosti, posebno u Kini, Italiji, Južnoj, Koreji, Japanu, neminovno su doveli do drastičnih promena u svim sferama životnog funkcionisanja, posebno u zdravstvu i primeni tehnologije, kako bi se smanjio negativan uticaj virusa na čovečanstvo. U kontekstu sa tim, Vodeći svetski lider u pružanju usluga video nadzora, kompanija Dahua Technology, jedan od učesnika u suzbijanju epidemije, pridružila se u borbi protiv virusa u decembru 2019. kako bi se umanjio broj zaraženih i smanjila stopa smrtnosti.

Naime, reč je o prvoj seriji termalnih kamera, koje su, nakon izbijanja epidemije pokrivale hiljade lokacija u Kini, posebno epicentar žarišta, Vuhan. Uređaji su postavljeni na mestima najveće koncentracije i fluktuacije ljudi, od aerodroma, bolnica, škola,  preko  trgovačkih kompleksa, banaka i drugih lokacija masovnog kretanja i okupljanja ljudi.  Dahuino termalno rešenje danas je dostpno i evropskom kontinentu, na aerodromima Turske i Poljske.

Kako funkcioniše?

Termalne kamere za merenje telesne temperature na daljinu, pokazuju izuzetnu preciznost temperature ljudskog tela, smanjujući na taj način dodatno  prenošenje infekcije, koje bi tradicionalno merenje  – klasičnim toplomerom, po principu iz ruke u ruku, drastično povećalo. Bezkontaktno detektovanje temperature odlikuje se velikom preciznošću  od ± 0,3 ℃ u jednoj sekundi. Prema izjavama korisnika iz Hong Konga termalno rešenje Dahua  prilično je pomoglo u detektovanju nekoliko sumnjivih slučajeva za samo nekoliko sati.

Dahua termalno rešenje nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, železničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima širom svijeta. Zahvaljujući visokoj preciznosti, delotvornosti, snažnoj prilagodljivosti i jednostavnoj primeni, Dahua termalno rešenje može se primeniti na svim mestima, smanjujući izloženost riziku od koronavirusa.

5/5 - (1 vote)
IZVORZAŠTITA - časopis za zaštitu i sigurnost osoba i imovine
Prethodni članakRazvijena tehnologija za prepoznavanje lica i pod hiruškim maskama!
Sledeći članakJednostavan Preventivni Model korišćenja poslovnih prostora – BEZBEDNI KLIJENTI – COVID 19