SIGURNOSNE KAMERE KOJE ĆE OBELEŽITI 2020. GODINU!

Proteklih godina sve sve više postaju popularne pametne sigurnosne kamere – „Smart camera“ koje nude bolja rešenja i poseduju bolje karakteristike!

634
SIGURNOSNE KAMERE KOJE ĆE OBELEŽITI 2020. GODINU!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Sigurnosne kamere su jedan od najboljih načina da uvek budno pratite šta se dešava  u vašem domu, na posedu ili na poslu. Proteklih godina sve više postaju popularne pametne sigurnosne kamere„Smart camera“ koje nude bolja rešenja i poseduju bolje karakteristike.

Međutim, kupovina sigurnosnih kamera iziskuje određeno predznanje, dobar plan i aktivnosti. Potrebno je prevashodno da definište šta tačno želite i šta je predmet zaštite. Od važnosti je da odlučite da li pokrivate zatvoreni ili otvoreni prostor ili oba, da li želite da kamera ima dodatne opcije i mogućnosti, da znate da neke kamere dolaze samostalno, a neke u paketu sa drugim dodatnim uređajima. Naravno, poslednja, ali jednako važna stavka je i Vaš budžet i da razmotrite dobro  da li ste u stanju da svoje definisane planove  finansijski i ispratite.

Sastavili smo spisak najboljih pametnih bezbednosnih kamera koje su već na raspolaganju korsnicima. Svi uređaji imaju lep dizajn, dovoljno su fleksibilni da se mogu koristiti gotovo gde god želite i omogućavaju da se osećate bezbednije, jer njihova instalacija ujedno predstavlja i odvraćanje potencijalnih provalnika.

1.Samsung SmartThings Cam

Samsung-ova SmartThings Cam nudi lep dizajn i jednostavnost. Uređaj je dovoljno  mali pa se lako uklapa u enterijer, shodno predmetu zaštite. Dolazi sa Full HD rezolucijom, glavna odlika – visokokvalitetni video zapis i korišćenje Samsungove SmartThings platforme. Kamera omogućava 24-časovni pristup podacima i posmatranje, tako da, ukoliko niste bili u trenutku provale ili nekog drugog incidenta ili važnog događaja, možete uvek  da vratite snimak i retroaktivno pogledate šta se zapravo desilo u štićenom prostoru – kancelariji, dnevnoj sobi. Kamera se ne koristi za spoljnu upotrebu, jer je unutrašnja i namenjena je da pokriva unutrašnjost objekta.

Samsung SmartThings Cam

2.Ring Stick Up Cam

Ring’s Stick Up Cam je jedna od najlakših i najinteresantijih opcija. Dolazi sa jednostavnim belim (ili crnim) dizajnom koji ga čini jednostavnim za postavljanje u bilo kom delu objekta. Dizajnirana i za unutrašnju i za spoljnu upotrebu. Kamera može da snima video do 1080p Full HD, a glavna karakteristika ovog uređaja je funkcija dvosmerne komunikacije, što znači da možete da razgovarate sa ljudima preko drugih uređaja. Još jedna karakteristika, budući da kamera koristi Amazon’s Alexa aplikaciju možete koristiti glasovne komande za kontrolu uređaja.

Ring Stick Up Cam

3.Wyze Cam

Wyze Cam je kamera jednostavnog dizajna i dovoljno je mala da se instalira na bilo kom mestu, finanisjki pristupačna, svega 30 evra, što je svrstava u red najpristupačnijih opcija u ovom setu uređaja. Uprkos jeftinoj ceni, kamera podržava Full HD rezoluciju od 1080p i omogućava snimanje videa i zvuka. Podržava opciju night vision ili ti noćni režim, tako da možete gledati video zapise snimljene u mraku i predviđena je samo za unutrašnju upotrebu. Koristi govorne komande i senzore za detekciju pokreta kao i mogućnost upozorenja na posebne frekvencije, poput dimnih alarma.

Wyze Cam

4.Blink XT2 Smart Security Camera

Kamera je namenjena za pokrivanje unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, podržava Full HD rezoluciju od 1080p. Radi sa Amazon’s Alexa aplikacijom i omogućava dvosmernu komunikaciju putem kamera. Tu je i prilagodljiva funkcija detekcije kretanja koja registruje svaki pokret kako u objektu tako i izvan njega i aktivno radi 24h. Izuzetno praktična za instalaciju jer ne zahteva koršćenje kablova ili žica koje dodatno komplikuju njeno postavljanje.

Blink-XT2-Outdoor-Indoor-Smart-Security-Camera

5.Google Nest Cam

Google-ov Nest Cam je unutrašnja sigurnosna kamera koja je nešto skuplja od odnosu na prethodno navedene. Može se se montirati na bilo kom mestu prema bezbednosnim potrebama, na stolu, na zidu ili drugim površinama koje omogućavaju pregled na posmatranu prostoriju. U pitanju je žičana kamera, što i nije svojstvena karaktersitika u ovom setu navedenih uređaja. Kamera nudi Full HD rezoluciju od 1080p i omogućava pristup Livestream-u i događajima kada prepozna ljude. Ima funkciju noćnog vida pa je pogodna za noćna snimanja i koristi razne aplikacije, uključujući Apple home.

nest-cam
5/5 - (2 votes)
IZVORForbes
Prethodni članak5 ZAMKI SOCIJALNOG INŽENJERINGA : Koliko je bezbedan Vaš sajber prostor?
Sledeći članakApple i Google ”contact trace API“- tehnološko rešenje za COVID19!