Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti

Kompanija Google odredila je svog predstavnika u Srbiji koji će biti zadužen za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti kojima rukovodi, saopštila je institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

115
Google odredio svog predstavnika u Srbiji za obradu podataka o ličnosti
- Sponzor članka -hikvision srbija

 U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi tog zakona.

To je učinjeno na inicijativu „SHARE fondacije“, a Poverenik je kompaniju Google upoznao sa obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon toga, 21. maja, Google je odredio svog predstavnika i to kancelariju „BDK advokati“, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 28, Beograd.

„Poverenik na ovom mestu izražava zahvalnost kompaniji Google, kao jednoj od najvećih kompanija na svetu, s obzirom da je pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile“, naglašava se u saopštenju.

5/5 - (2 votes)
IZVORN1
Prethodni članakEkspreti predviđaju: Očekuje se porast krađa zaposlenih u postpandemijskom periodu
Sledeći članakMobilne aplikacije za praćenje kontakata obolelih od COVID -19 i na Balkanu?