Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Pismenom odlukom kompanije Viber Media S.a.r.l. imenovan je predstavnik za Republiku Srbiju, čime se ostvaruje poštovanje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, vladavina prava i privatnost korisnika.

320
Vajber imenovao svog predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti
- Sponzor članka -hikvision srbija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 01.10.2020. godine pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu. Na osnovu donete odluke ova kompanija imenovala je svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Predstavnici ove kompanije za Republiku Srbiju su advokati Zajedničke advokatske kancelarije Marković Vukotić Jovković, sa adresom Vlajkovićeva 12, Beograd.

U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Viber Media S.a.r.l. odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije, koja je ukazala na istu obavezu.

Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju zakonsku obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Republici Srbiji.

5/5 - (1 vote)
IZVORPOVERENIK
Prethodni članakEvo šta treba da znate: Favorizovane metode lopova u krađi vozila!
Sledeći članakNaloženo brisanje snimaka zbog nezakonitog snimanja građana