Grad Niš dobio moderan sistem video nadzora

Uvećanje opšte bezbednosti građana, monitoring i nadzor važnih gradskih saobraćajnica, parkova, ustanova i institucija, osnovni su ciljevi uvođenja video nadzora koji se do kraja ove i tokom naredne godine planira u Nišu.

322
Grad Niš dobio moderan sistem video nadzora
- Sponzor članka -hikvision srbija

Gradski bezbednosni kamen temeljac činiće video nadzor u čijem sistemu će biti instalirano više od stotinu kamera.

Dogovoreno je da grad Niš pokrije 70 najznačajnijih lokacija sa 100-120 kamera, kako bismo unapredili uslove življenja i poslovanja svih nas. Sada su pod video nadzorom raskrsnice i parkovi, ali ono na čemu ćemo insistirati jeste da, pre svega, Čair i Tvrđava budu pokriveni kamerama”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski, posle sastanka sa načelnikom Policijske uprave Niš Slavišom Virijevićem.

Video nadzor na raskrsnici ulica Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u funkciji je skoro godinu dana, dok kod Crvenog pevca postoji od 2015. godine. Taj sistem se pokazao kao dobar, jer je od njihovog postavljanja broj prekršaja mnogostruko manji.

Namenskim sredstvima Saveta za bezbednost grada Niša, za Policijsku upravu je nabavljena vredna kompjuterska i oprema za alkotestiranje.

To su sredstva koje je trebalo utrošiti do kraja godine i grad ih je iskoristio za kupovinu kompjutera, štampača i opreme za merenje alkohola u krvi, koju smo danas predali policiji. Grad će naredne godine obezbediti određena tehnička sredstva za merenje buke, a radi se i na donošenju gradskih pravnih akata u cilju suzbijanja buke iz ugostiteljskih objekata, na šta se građani žale poslednjih godina„, kazala je Sotirovski.

Pripadnici PU Niš, od početka godine, podneli su ukupno 46 prijava protiv građana zbog buke u stanovima. Najčešći razlog bila je glasna muzika.

Osvrnuvši se na saradnju niške policije i Komunalne milicije gradonačelnica je istakla da je ona odlična i da očekuje da će u procesu kontrole primene epidemioloških mera biti još intenzivnija.

5/5 - (1 vote)
IZVORNiške vesti
Prethodni članakMislite da lični podaci nisu bitni? Evo kako neadekvatno “regulisanje“ može uticati na vaše poslovanje
Sledeći članakGDPR obuka za zaštitarsku delatnost u kontekstu COVID-a 19: Pitanja biometrijskih podataka, prikupljanje i obrada putem sistema video nadzora