TOP 8 svetskih kompanija za privatno obezbeđenje u 2021. godini

Negovanje dobre prakse fizičko-tehničkog obezbeđenja je optimalan način da se preduzeća, bez obzira na veličinu, adekvatno zaštite i smanje potencijalni rizici, kako unutar, tako i izvan kompanije.

824
- Sponzor članka -hikvision srbija

Bezbednost u svakom obliku i trenutku je imperativ za svako poslovanje. Bezbednost podataka, kako u pogledu pristupačnosti, tako i u pogledu zaštite pojedinaca i njihovih ličnih podataka, sve je važnija. Jedan od načina na koji se bezbednost podataka može ugroziti je i slučajni pristup kompaniji. Negovanje dobre prakse fizičko-tehničkog obezbeđenja je optimalan način da se preduzeća, bez obzira na veličinu adekvatno zaštite i smanje potencijalni rizici, kako unutar, tako i izvan kompanije, pri čemu glanu ulogu igra Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja.

Evo nekoliko bitnih momenata koje morate imati na umu kada razmišljate o podizanju bezbednosti u kompaniji

Obuka ljudstva: Obuka zaposlenih, posebno koja uključuje vrhovnu menadžment strukturu, omogućava ljudima da razvijaju svest o značaju bezbednosti i kako se suočiti sa potencijalnim pretnjama. To je povezano sa potrebom postojanja dobro poznatog i uspostavljenog plana za vanredne situacije, ukoliko nešto pođe po zlu.

Kapacitet poslovnih prostorija: Iako je male kancelarije lakše obezbediti, veća preduzeća, često imaju više načina ulaska i više kritičnijih tačaka, što zahteva kompleksnije obezbeđenje. Jedna od mogućnosti za rešavanje ovog problema je kontrola pristupa.

Osvetljenje: Iako se često previde, osvetljenje može biti neverovatno efikasno na imovini kompanije, što se često ogleda u odvraćanju neželjenih posetilaca.

Video nadzor: Kada je objekat pokriven kamerama, samo njihovo ppostojanje je već potencijalna braijera za potencijalnog učinioca.

Plan obezbeđenja i bezbednosne politike: Kada se identifikuju pretnje, nakon procene rizika, svaka kompanija mora da poseduje Plan obezbeđenja i da donese bezbednosnu politiku kako bi efikasno obezbedila svoje poslovanje.

Vrhunske svetske kompanije za fizičko- tehničko obezbeđenje

Kastle Systems

Kastle Sistems je Australijska kompanija koja zauzima integrisani pristup bezbednosti nudeći bezbednost kao kontinuiranu uslugu koja uključuje početni dizajn, izbor sistema i instalaciju kroz tekuće projekte i nadzor. Ideja je da će Kastle nadgledati i održavati bezbednost kompanije kako bi se posao mogao usredsrediti na osnovne operacije. Sistem takođe omogućava kompanijama da iskoriste najnovija tehnološka dostignuća. Kastle je uložio preko 60 miliona dolara u tehnologiju, sisteme i opremu kako bi se osiguralo da su u vrhu trendova i inovacija u industriji. Funkcije programa uključuju video nadzor, kontrolu pristupa, zaštitu od požara i života i upravljanje posetiocima.

Genetec

Genetec Inc. se smatra inovativnom tehnološkom kanadskom kompanijom sa sedištem u Montrealu. Fokusiraju se na bezbednost, obaveštajne podatke i operacije. Glavno rešenje za fizičku bezbednost, nazvano Security Center, je platforma koja povezuje video nadzor, kontrolu pristupa, automatsko prepoznavanje registarskih tablica i analitiku. Genetikova platforma zasnovana na oblaku pruža uslugu bilo kojoj industriji, od transporta do obrazovanja, preko obezbeđenja vladinih institucija pa sve do obezbeđenja parkinga. Genetec se fokusira na uspostavljanje sigurnih prostora nudeći alate koji pokrivaju fizičku bezbednost,  i doprinose poboljšanju života građana.

FaceTec

Fokusirajući se posebno na biometriju, američka bezbednosna kompanija, FaceTec pruža fizičku bezbednost zahvaljujući svojoj sertifikatima i 3D podudaranju lica. Jednom kada su pojedinci registrovani u sistem, njihovo lice jednostavno deluje kao sva autentikacija koja im je potrebna da bi napredovala. Stvarni korisnici mogu da dobiju pristup svemu što žele, dok neželjeni korisnici koji pokušavaju da budu neko drugi, botovi ili hakeri odbijaju funkcije sistema za lažno predstavljanje.

Global Grab

Poznat kao svetski autoritet za zaštitu perimetara, Global Grab koristi svoje bogato iskustvo i veštine kako bi pomogao u bilo kojoj situaciji i suprotstavio se pretnjama. Global Grab se savetuje sa kompanijama, identifikuje bezbednosne praznine i daje preporuke. Proizvodi i tehnologija dizajnirani su od slučaja do slučaja kako bi se osiguralo da se zadovolje bezbednosne potrebe svake kompanije.

Vunetrix

Vunetrix, Vašingtonska kompanija koja akcenat stavlja na integrisani sistem dizajniran da precizno utvrdi sve kvarove na fizičkom bezbednosnom sistemu klijenta prateći performanse u realnom vremenu. Cilj je da podaci sa različitih uređaja imaju upotrebnu vrednost. Vunetrix  na izvore fizičke sigurnosti gleda kao na poslovnu inteligenciju. Ako bilo koji uređaj radi neuobičajeno, izdaje se upozorenje.

Honeywell Security

Honeywell Security je ugledna kompanija koja nudi široki spektar fizičkih modela zaštite. Honeywell je specijalizovana za nadzorne kamere i video sisteme, sisteme za kontrolu pristupa, sisteme za otkrivanje neovlašćenog pristupa i još mnogo toga. Kompanija može pokriti bilo koji posao, bez obzira na industriju. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi proizvoda i veštinama koje Honeywell ima, planovi fizičkog obezbeđenja mogu se pažljivo planirati i integrisati. Druge slične kompanije za fizičko obezbeđenje uključuju Dahua i HikVision, koje su se takođe specijalizovale za siisteme video nadzora.

Imperva

Cilj Imperve, kalifornijske kompanije sa sedištem u San Mateu, je da zaštiti podatke koji stoje iza preduzeća. To uključuje spoljašnje pretnje kao što su botovi i hakeri, kao i pretnje od insajdera kao što su zlonamerno ponašanje ili ugrožavanje informacija iznutra od strane zaposlenih. Imperva’s Cloud Data Security štiti podatke u oblaku i ima softver koji pomaže u uklanjanju svih rizika od povrede podataka. Kompanija takođe nudi usluge kako bi osigurala da su aplikacije i web lokacije jednostavne i bezbedne za upotrebu.

GuidePost

Vodič, kako i samo ime govori, radi na tome da klijente vodi na najboljoj mogućoj stazi u skladu sa njihovim fizičkim potrebama. Kompanija nudi ankete, analize i istrage, kao i rešenja za nadzor i bezbednost. Guidepost prepoznaje da su promene neizbežne i veruje da je njihov globalni tim iskustva najbolje bezbednosno rešenje. Guidepost sebe smatra utvrđenim izvorom zaštite, strateškim savezništvom i vođstvom za klijente.

5/5 - (2 votes)
IZVORgetkisi
Prethodni članakJeste li spremni? Stiže novi uređaj za kvantifikovanje nivoa koncentracije prilikom izvršenja radnih zadataka
Sledeći članakVOJNI SPECIJALCI U PRIVATNOM SEKTORU BEZBEDNOSTI: Top 20 kompanija za privatno obezbeđenje koje angažuju veterane