TOP 10 ŠPIJUNSKIH KAMERA ZA KOJE NISTE VEROVALI DA POSTOJE

Koncept "špijunskih" kamera oduvek je bio intrigantan, najčešće su rekviziti detektiva, a upotrebnu vrednost nalaze i u vojnim operacijama i obukama, a sve češće i u svakodnevnom životu običnih ljudi.

920
TOP 10 ŠPIJUNSKIH KAMERA ZA KOJE NISTE VEROVALI DA POSTOJE
- Sponzor članka -hikvision srbija

Koncept špijunskih kamera oduvek je bio intrigantan, koliko mogu da budu od značaja u pojedinim situacijama, toliko njihova upotreba može biti i opasna u zavisnosti od toga u čije ruke dospeju i sa kojim ciljem se koriste. Stvarnost se, u ovom slučaju, vrlo malo razlikuje od filmova, budući da je prilično rasporostranjena prodaja i upotreba nanotehnologije za snimanje.

Neke od navedenih kamera nezaobilazne su u bezbednosnim krugovima, najčešće su “rekviziti“ detektiva, a često upotrebnu vrednost nalaze u vojnim ili drugim operacijama prilikom dokumentovanja događaja ili vršenja obuke podmlatka u specijalnim timovima.

Još uvek msilite da vas niko ne vidi dok se gledate u ogledalu? Pogledajte tekst i vidite koje sve mogućnosti postoje za daljinsko praćenje.

1. Budilnik kamera

Kao što i samo ime govori, ova kamera je skrivena unutar budilnika sasvim normalnog izgleda i ne čini očiglednim da snima svaki pokret. Ono što je čini još hladnijom špijunskom opremom je detektor noćnog vida i pokreta koji šalje alarm na telefon kada se u predmetnom objektu neko kreće, čak i u mraku. Ova kamera može se povezati  na WiFi mrežu i u realnom vremenu dobiti pregled događaja.

2. Ram za slike

Micro kamere su pogodne jer se mogu postaviti bilo gde, ali šta je diskretnije od postavljanja u ram za slike koji je klasičan, drven, neupdaljiv ili pak šaren koji u potpunosti negira mogućnost da je kamerica baš tu, u malom udubljenju ili šrafu? To je i svrha, nikada ne bi shvatili da ukrašeni okvir za fotografiju zapravo snima svaki pokret onih lica koja se nalaze u objektu, u vašoj kancelariji na primer, kući i još vam šalje  upozorenje na telefon.

3. Kamere sijalice

Kamere sijalice su uređaji generacije koji pružaju panoramski pogled na prostoriju od 360 stepeni, ima mogućnost zumiranja, tako da posmatraču teško može nešto promaći. Kamere ovog tipa, često imaju mogućnost automatskog obilaženja, zajedno sa detektovanjem pokreta i noćnim vidom.

4. Kamera detektor dima

Izgleda tačno kao detektor dima na plafonu ili zidu, ali nudi mnogo više od toga, pokreće se u rizičnim situacijama. Savršeno radi u dnevnom i noćnom režimu i omogućava izvanredan kvalitet i preglednost.

5. Naočare 

Takve kamere su ugrađene u ram naočara za sunce koje ste videli u filmovima! Kamera snima sve što je ispred nje – u vidnom polju  i omogućava da se nasnimljeni materijal pogleda u HD formatu. Mogu biti ugrađene u obične naočare sa dioptrijom ili naočare za sunce.

5. Hemijska olovka

Dobro poznata iz filmske industrije, kamera-hemijska. To je savršeno funkcionalna olovka opremljena vrhunskom kamerom koja podržava preko 30 GB memorijskog prostora, tako da može snimiti čak 60 minuta neprekidnog snimanja. Može se priključiti u laptop ili tablet i vršiti pregled snimaka. Ovakva majušna kamera sa odvojivim sočivom može se samostalno instalirati bilo gde i kretati se radi maksimalne pokrivenosti. Ima zamenljiva dvostruka sočiva i omogućava da u realnom vremenu pregledate snimke na telefonu ili računaru.

7.Ogledalo kamera

Ova kamera za ogledala više je trajni element za rad tako da je često neophodno da bude povezana na DVR. Lako se može prikriti i pruža snimke visoke rezolucije.

8. Kamera –  kaput

Ovaj neupadljivi uređaj je često deo odevnog komada, može biti deo kaputa ili dugmad na kaputu  i predstavlja najsavremeniju opremu. Snimanje započinje odmah nakon otkrivanja pokreta.

9. Kravata – kamera

Savršena pogodnost za poslovne ljude i ljude iz sveta bezbednosti gde je obaveza kodeksa „poslovnog“ oblačenja obavezna, ova kamera najčešće “prikopčana“ na kravati ili na ukrasnoj „šnali“ kravate, što je čini neprimetnom i efikasnom kao uređaj za snimanje. Ima izuzetnu rezoluciju i memorijski prostor. Fotografije i snimci mogu se pregledati uključivanjem kamere u računar.

10. Sat kamera

Ova diskretna kamera za zidni sat ima jednogodišnje vreme mirovanja i snima video zapise visokog  kvaliteta tokom 30 sati bez prekida. Kadar se postavlja u podešavanjima detekcije pokreta.  U vreme pametne tehnologije, može se povezati na internet i omogućiti prikaz u realnom vremenu. Takođe, sve su više popularnije kamere u ručnim vodootpornim satovima koje su širokopojasne, imaju visoku rezoluciju i mogu da vrše neprekidno snimanje više od 24 sata.

Pored navedenih postoji još mnoštvo vrsta kamera i ideja gde se one mogu instalirati, jer je ovakva tematika nepresušan izvor noviteta, ideja i kreativnih izuma koji doživljavaju ekpsanziju i nažalost veoma često mogu biti u pogrešnim rukama. Ovakav tip majušnih kamera mogu biti postavljene i u automobilu na instrument tabli, retrovizoru, sedištu, u dečijim igračkama, privesku i na drugim brojnim mestima.

5/5 - (4 votes)
IZVORReviewsXP
Prethodni članakOtisak prsta umesto kartice? Da li biometrijski bankomati stižu i kod nas?
Sledeći članakJOVANA STEVANOVIĆ: Integrisano upravljanje rizicima podrazumeva usklađivanje planske dokumentacije i fizičko-tehničkih rešenja