MEDIJANA POD VIDEO NADZOROM: Niš pooštrio sankcije za bahate vozače!

Bulevar Medijana je prva saobraćajnica u Nišu u kojoj će u ovoj godini biti instaliran sistem video-nadzora u cilju efikasnije kontrole učesnika u saobraćaju.

512
- Sponzor članka -hikvision srbija

Video-nadzor u Nišu za sada postoji na dve velike raskrsnice, na Crvenom pevcu od 2015. i kod Ureda od 2019. godine.

Bulevar Medijana je prva saobraćajnica u Nišu u kojoj će u ovoj godini biti postavljen video-nadzor za bolju kontrolu učesnika u saobraćaju, izjavila je pomoćnica gradonačelnice Niša, Vladislava Ivković.

U planu je postavljanje nadzornih kamera na nekoliko mesta na ovom bulevaru kako bi se detektovali prekršaji, što će prema oceni načelnika Odeljenja Saobraćajne policije u Nišu Nenada Živkovića doprineti većoj kontroli, ali i boljoj bezbednosti u saobraćaju.

„Za svaku detekciju prekršaja mi merimo brzinu ili prolazak kroz crveno svetlo, tako da će detekcija prekršaja doprineti većoj bezbednosti, omogućiće nama rad gde možemo više da radimo kontrolu saobraćaja, a ne da smo neposredno na terenu što se tiče podnošenja prijava za te prekršaje“, ističe Živković.

Preko takvog sistema kontrole 30% novca od naplate saobraćajnih prekršaja se ulaže u veću bezbednost saobraćaja u Nišu. Od kada su postavjlene kamere, na tim raskrsnicima nije bilo težih saobraćajnih nezgoda.

5/5 - (2 votes)
IZVORespreso
Prethodni članakVaši podaci su nova nafta: 7 šokantnih činjenica o privatnosti na mreži
Sledeći članakHakovana A1 mreža u Hrvatskoj: Izloženi lični podaci jednog dela korisnika, ime, adresa, telefon, jmbg…