TOP 5 uređaja za kućnu bezbednost koji su obeležili 2022. godinu

Sistemi kućne bezbednosti pomažu da Vaša porodica i imovina budu adekvatno zaštićeni bilo gde da se nalazite. Najbolji kućni bezbednosni sistemi pružaju udobnost i potvrdu da je vaš dom uvek zaštićen. To znači da uvek imate uvid šta se dešava kod kuće, da li putem mobilnih aplikacija na Wi-Fi mreži ili se nadgledanje obavlja profesionalno za Vas uz mesečnu naknadu.

474
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ovi sistemi se sastoje od nekoliko komponenti koji uvek uključuju praćenje i snimanje, audio i vizuelne zapise. Kamere, senzori pokreta, senzomatik osvetljenje, alarmi i druge, komponente mogu da prate vaš dom 24/7 i dolaze u bezbroj tipova i konfiguracija.

Ne morate da dižete kredit u banci da biste dobili pristojan kućni bezbednosni sistem. Postoji mnoštvo jeftinih gadžeta i uređaja, kao i veliki broj bezbednosnih kompanija koje prodaju sigurnosne uređaje po razumnim cenama. Nikada nije bilo lakše i pristupačnije nego ikada da obezbedite svoj dom. Postoje renomirane bezbednosne kompanije koje mogu da izvrše instalaciju sistema tehničke zaštite, ili se možete odlučiti za „uradi sam“ alternativu. Ali, bez obzira kakav sistem tražite, odabir pravog može biti izazov.

Treba da znate šta tražite i kako će vam taj uređaj biti od koristi. Velika konkurencija na tržištu kućne bezbednosti čini više uređaja povezanih sa internetom kao što su video zvona na vratima, pametne brave i kamere sa detekcijom pokreta. Ali to takođe donosi nove ranjivosti, uključujući povećan rizik od hakovanja.

Da bismo Vam pomogli da odlučite koji sistem je najbolji za vaš dom, istraživali smo u više od deset vodećih kompanija, kao što su Ring, Xsfinity, Simplisafe i drugi u industriji i sastavili ovu listu najboljih za 2022. godinu.

1. Ring Alarm Pro

Što se tiče metode „uradi sam“, Ringov Alarm Pro sistem je idealan, pakovanjem Wi-Fi 6 Eero ruter u svoj osnovni uređaj. Ne samo da ćete dobiti pouzdane bezbednosne performanse, već ćete takođe dobiti pristup svim vrstama dodatnih funkcija, uključujući bežični rezervni Wi-Fi, nadgledanje bezbednosti mreže, lokalnu obradu i skladištenje za sve vaše Ring uređaje i integraciju sa drugim uslugama. Uzimajući u obzir sva zvona i alarme, Ring Alarm Pro je u recenziji dobio impresivnu ocenu 9/10.

Prednosti:

  • Bezbednosne funkcije su pouzdane
  • Cena je razumna
  • Dodatne funkcije kao što su rezervni Wi-Fi i lokalna obrada i skladištenje su odlične

Nedostaci:

  • Uputstva za podešavanje nisu uvek jasna

Ring i dalje ima problematičnu istoriju kada su u pitanju njegove prakse i politike privatnosti, ali Ring Alarm Pro je nesumnjivo jedan od najpametnijih „uradi sam“ kućnih bezbednosnih sistema, koji još uvek ima konkurentnu cenu na prepunom tržištu.

2. SimplySafe

Još jedan osnovni „uradi sam“ kućni bezbednosni sistem, koji je visoko pozicioniran, sa ocenom 8,5/10. SimplySafe sistem koji se lako instalira i lako se koristi je odlična opcija. Nudi sveobuhvatan skup funkcija, uključujući bezbednosnu opremu, kao što su bezbednosne kamere i veoma dobru kombinaciju senzora za detekciju pokreta na baterije, od kojih su svi bili pouzdano dobri u sprovedenim testovima. Početni kompleti počinju od manje od 250 evra, ili možete da napravite sopstveni prilagođeni alarmni sistem sa tačnom kombinacijom uređaja za koje ste zainteresovani.

Prednosti:  

  • Jednostavan za instalaciju i rad
  • Velika prilagodljivost

Nedostaci: 

  • Ograničene integracije pametne kuće

3. Comcast Xfinity

U grupu profesionalnih bezbednosnih sistema, u uži izbor ulazi uređaj, koji po svojim benefitima, svakako zaslužuje svoje mesto na visokoj poziciji. Comcast Xsfinity sistem kućne bezbednosti, pripada grupi sjajnih i pristupačnih uređaja, koji je na lestvici dobio ocenu 8/10.

Prednosti:

  • Nije potreban ugovor
  • Dobra kombinacija Xfinity -a, podrške za uređaje nezavisnih proizvođača
  • Fleksibilne cene za opremu, servis

Nedostaci:

  • Push to paket sa internetom, TV uslugama
  • Nema opcije bežične kamere
  • Automatizacija je prilično ograničena

Ovaj uređaj radi sa dosta gadžeta za pametne kuće nezavisnih proizvođača i ne zahteva ugovor.

4. Wyze Home Monitoring

Kao i SimpliSafe, Vize vam omogućava da napravite prilagođeni bezbednosni sistem za potrebe vašeg doma. Pretplata za kućno nadgledanje počinje od 10 evra mesečno (100 eur godišnje), što takođe uključuje besplatan Wyze Sense Hub. Odatle možete da dodate senzore pokreta, kamere, tastature, video zvona na vratima i još mnogo toga.

Ili možete da se odlučite za paket kućne bezbednosti na Amazonu, koji uključuje v3 kameru, dva senzora za vrata/prozore, detektor pokreta, tastaturu i Sense Hub, kao i šestomesečnu pretplatu za nadgledanje za manje od 150 dolara. Jedini pravi nedostatak: Wyze nema mobilnu rezervnu kopiju u slučaju nestanka struje ili interneta. Možda će ta funkcija doći s vremenom, ali za sada sistemu Vize Home Monitoring solidnih 8,4/10 .

Prednosti:

  • Cena
  • Mogućnosti integracije pametne kuće

Nedostaci:

  • Nema rezervne kopije mobilne mreže
  • Ograničena integracija uređaja treće strane u aplikaciju Wyze

5. Vivint Smart Home

Najbolji profesionalni sistem za kućnu automatizaciju. Vivint je mnogo skuplji od Comcast Xfinity-a  i dobio je nižu ocenu od 7,7/10 delom zbog visokih početnih troškova – ali ako je novac manje zabrinjavajući od integracije pametne kuće, vredi razmisliti. Vivint vam pruža super uglađeno iskustvo sa lepim integracijama uređaja nezavisnih proizvođača – i ne zahteva ugovor. Sa mesečnim praćenjem u rasponu od 30 do 45 evra mesečno, to je uporedivo iz meseca u mesec sa Ksfiniti-om.

Prednosti:

  • Jednostavna integracija
  • Pristupačnost

Nedostaci:

  • Prethodne cene

Još kućnih bezbednosnih sistema:

Pored gore navedenih sistema, testirani su neki od najboljih konkurenata, uključujući Abode, Abode Iota, Frontpoint, Kenguroo, Ring Alarm, Cove i ADT. Abode, sve u jednom bezbednosna kamera i Abode lota su bili solidni kandidati koji nisu mogli sasvim da se poklapaju sa SimpliSafe-ovom cenom, ali vredi ih proveriti ako ste zainteresovani za „uradi sam“ sisteme pametne kuće za male prostore.

„Uradi sam“ sistemi Frontpoint, Cove i Kenguroo su svi imali funkcije za preporuku. Frontpoint-ov sistem je pouzdan i njegov hardver ima razumnu cenu, ali njegova mesečna naknada za praćenje od 45 evra je preskupa. Za razliku od toga, Kenguroo je neverovatno pogodan za novčanik, ali kamera na zvono na vratima je loša, tako da Vize takođe drži prednost u kategoriji budžeta. Cove Home Security , uprkos razumnim cenama hardvera, pao je na previše restriktivan model pretplate koji ne dozvoljava samonadgledanje ili pristup aplikacijama bez značajnih mesečnih naknada. ADT, jedan od najvećih brendova koji je testiran, bio je uglavnom razočaravajući. Preskupo je, zahteva ugovor i aplikacija je nepraktična. Testiran je i AT&T Digital Life, ali je izbačen sistem iz razmatranja pošto je kompanija prestala da ga instalira za nove korisnike.

Profesionalna instalacija VS „uradi sam“

Profesionalni kućni bezbednosni sistemi su generalno najbolji za domove velikih kvadratura, za kupce koji zahtevaju najviši mogući nivo bezbednosti. Sistemi su obično veći, skuplji i sastoje se od niza komponenti koje se često kupuju u paketu i zahtevaju profesionalni plan i sprovođenje praćenja. „Uradi sam“ kućni bezbednosni sistemi obično nude manje sveobuhvatan bezbednosni sistem u celini, ali onaj koji se lako može instalirati i samostalno nadgledati.

 „Uradi sam“ sistemi su generalno jeftiniji za kupovinu i instalaciju. Oni mogu početi od jednog uređaja sa samo nekoliko komponenti nakon čega možete vršiti nadogradnju kako vam budžet dozvoljava.

Ako još uvek niste sigurni koje smernice Vaša kompanija treba da razmotri pri odabiru i kupovini kućnih sistema bezbednosti, nastavite da čitate:

  • Rezervna kopija pri nestanku struje: Kućnim bezbednosnim sistemima je potrebna struja, a bežičnim sistemima je potrebna internetska veza. Potražite opremu koja garantuje da će vaš sistem i dalje raditi u slučaju nestanka struje i razmotrite rezervnu kopiju kao i rezervno napajanje.
  • Dostupna mobilna aplikacija: Iako većina sistema dolazi sa panelom koji koordinira vaš sistem, zgodno je da nadgledate, kao i da aktivirate ili deaktivirate svoj sistem kada niste kod kuće.
  • Bežični ili žičani: Bežični sistemi su najpopularniji, delom zato što se mogu samostalno instalirati i jeftiniji su od žičanih sistema. Za bežični sistem je potreban Wi-Fi. Žičani sistemi moraju biti profesionalno instalirani i ne moraju se oslanjati na Wi-Fi. Nedostaci žičanih sistema uključuju ograničen pristup na daljinu i veće troškove u poređenju sa bežičnim. Takođe je vredno istražiti da li želite žičane ili bežične kamere .
  • Samonadzor ili profesionalni nadzor: Samonadgledanje se može odnositi na upotrebu mobilne aplikacije koja omogućava klijentu da rukuje svakim aspektom nadgledanja. Takođe ga koriste neke kompanije za kućnu bezbednost da ukažu na njihov najniži nivo nadzora, kao što je skladištenje video zapisa ili poboljšana upozorenja, što ne uključuje kontaktiranje policije ili drugih službi za reagovanje. Profesionalni nadzor uključuje dodatne naknade na mesečnom ili godišnjem nivou i ponekad zahteva ugovor, ali uvek uključuje obaveštavanje nadležnih 24/7, uključujući i kada niste kod kuće.
  • Skladištenje video zapisa: Većina kamera čuva svoje snimke u cloud-u (udaljeni server povezan sa vašom kamerom preko interneta). Lokalno skladištenje je takođe opcija za neke, bilo na micro SD kartici u fotoaparatu ili na zasebnom povezanom čvrstom disku. Funkcije i troškovi skladištenja variraju u zavisnosti od količine vremena koje želite da snimite i sačuvate.

 

5/5 - (3 votes)
Prethodni članakUSPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA DETEKTIVA U HOLANDIJI
Sledeći članakUobičajene metode krađa zaposlenih i kako se nositi sa tim?