INTERSEC DUBAI 2023 OBORIO REKORDE POSEĆENOSTI

Intersec, vodeći svetski sajam bezbednosti održan je u Svetskom trgovinskom centru Dubaija koji se prostire na više od 48.000 kvadratnih metara i devet hala. Posetioci su imali prilike da vide najnovije bezbednosne proizvode i rešenja od kontrole pristupa, video nadzora, video analitike, VMS-a do tehnologija zasnovanih na oblaku.

245
intersec-dubai-2023-oborio-rekorde-posecenosti
- Sponzor članka -hikvision srbija

Dubai, UAE : Intersec – vodeći svetski sajam bezbednosti i zaštite od požara – održan je  u Svetskom trgovinskom centru Dubaija (DVTC) koji se prostire na više od 48.000 kvadratnih metara i devet hala.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva šeika Mansura bin Mohameda bin Rašida Al Maktuma.

Bezbednosni samit objedinio je preko 800 izlagača iz Australije, Velike Britanije, Evrope, Bliskog istoka, Balkana, Rusije, ZND, Severne i Južne Amerike, Severne i Južne Afrike, Azije, Skandinavije, SAD-a i Indijskog potkontinenta.

Fascinantne tehnologije – magnet za brojne posetioce!

Zapažen je porast od 54 odsto izlagača i posetilaca od 2022. sa 180 novih učesnika. Od 55 zemalja koje predstavljaju izlagači, 10 je imalo svoje nacionalne paviljone: Kanada, Kina, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Južna Afrika, Singapur, Turska i Velika Britanija.

„Ove godine imamo 42 novajlije iz Emirata, što znači da UAE sada čine 20 odsto našeg profila izlagača. Učesnici iz Saudijske Arabije su takođe porasli za 20 odsto, dok smo takođe videli posebno snažan rast iz Indije, Saudijske Arabije, Pakistana, Turske, Iraka, Katara, Nigerije i Egipta. rekao je Alek Nicholl, direktor izložbe organizatora događaja Messe Frankfurt Middle East.

Nikol je dodao da je rast uglavnom posledica pozitivnih predviđanja industrije, velike potražnje za rešenjima za borbu protiv rastućeg sajber kriminala i snažnoj međunarodnoj podršci vladinih i profesionalnih organizacija, kao što su Savet za sajber bezbednost UAE, Službe nacionalne bezbednosti Saudijske Arabije – SAFE i Huawei.

Novi učesnici su Thales iz Francuske, Singapurski ST Engineering, Saudijska Arabija SAFE, nemački AGMC/BMV, izraelski D-FEND, Tabbara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Holandski Robin Radar, Sigma Security iz Grčke, Poljski Megavision i VKS Rai iz SAD.

Šta su posetioci mogli da vide?

Najnovije bezbednosne proizvode i rešenja od kontrole pristupa, video bezbednosti, video nadzora, video analitike, VMS-a do tehnologija zasnovanih na oblaku.

Događaj se održavao 3 dana, od 17. do 19 januara, sa namenskim izložbama proizvoda za zaštitu poslovanja kompanija i perimetarsku zaštitu, nacionalnu bezbednost, zaštitu od požara, bezbednost i zdravlja, sajber bezbednost i drugo.

Posebne karakteristike događaja i security tehnologija privukle su brojnu publiku tokom tri dana. Svi posetioci su mogli videti izlagače kako testiraju svoje proizvode na licu mesta;  Safety Walk – sponzorisan od strane EnSafe Evacuation Chair, Jutec i Teijin – napravio je „pistu industrijske sigurnosne opreme“. U međuvremenu, Tech Stage predstavio je inovacije, uključujući rešenja virtuelne stvarnosti, tehnologiju protiv dronova i nove zaštitne materijale i gedžete.

Apsolutna podrška nacionalnih i globalnih igrača

Intersec 2023 podržan je od strane policije Dubaija, Generalnog direktora za civilnu odbranu Dubaija, opštine Dubai, Regulatorne agencija za industriju bezbednosti, Saveta za sajber bezbednost UAE i Dubai elektronskog bezbednosnog centra.

Događaj ima sveobuhvatan portfolio sponzora koji uključuje NAFFCO, Nacionalne bezbednosne službe Saudijske Arabije – SAFE, Hikvision, Dahua Technology, Digifort, Western Digital, Ateis VELOKS, Commport, Monitoreal, Honeyvell, PERCo, FM Approvals, Huawei, Cellebrite, NKS Digital Technology , Onvif i PricevaterhouseCoopers.

Nagrade za najbolje

Izvor: Security Journal UK, medijski sponzor Intersec 2023

Među pobednicima su bili policija Dubaija, Atos i Protec Fire Detection iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i pojedinci iz Aman Securitiy Training i NAFFCO u kategoriji za dodelu ličnih nagrada.

Proizvod godine za nacionalnu bezbednost osvojio je D-Fend Solutions za svoju tehnologiju protiv bespilotnih letelica EnforceAir, dok je serija OPTEX REDSCAN pro Lidar iz OPTEX Europe osvojila nagradu za proizvod godine za komercijalnu i perimetarsku zaštitu.

Secure Logiq je dobio priznanje za svoje napore da nadoknadi ugljenik u sektoru proizvodnje elektronske bezbednosti trofejem za uslugu održivosti bezbednosti godine, a nagrada za uslugu sajber bezbednosti godine pripala je Atosu za usluge otkrivanja i reagovanja kojima se upravlja pomoću AI platforme – Alsaac.

Za proizvod godine  u domenu protivpožarne zaštite nagrađen je Eco Land i Eco Sea iz Detectionloop-a.  Protec Cirrus HIBRID Aspiracioni detektor požara i dima iz Protec Fire Detection-a je predstavljen kao proizvod godine za požar.

Platforma za analizu podataka chnnl, dizajnirana da pomogne organizacijama da kreiraju smislene strategije za dobrobit i psihološku bezbednost, osvojila je nagradu za Bezbednosni proizvod godine, dok je specijalna nagrada za Izvrsnost u društvenoj službi i dobrobiti dodeljena policiji Dubaija za uslugu Lost and Found koja uzima prednost veštačke inteligencije i digitalnih tehnologija.

5/5 - (2 votes)
AUTORIntersec
IZVORsecurityjournal.uk
Prethodni članakZavršavam Fakultet bezbednosti – Šta dalje?
Sledeći članakViše od mašte! AcuSense & DeepinMind – Novi standard zaštite