Konferencija Cambium Networks & Aikom International – Korak u novo digitalno iskustvo

Uspešno održana prva konferencija Cambium Networks & Aikom International u Beogradu na kojoj je predstavljen jedinstveni koncept “ONE Network for Enterprise "

185
konferencija-cambium-networks-aikom-international-korak-u-novo-digitalno-iskustvo
- Sponzor članka -hikvision srbija

Aikom International & Cambium Networks partnerstvo

Poznati Italijanski distributer bežičnih, mrežnih i bezbednosnih rešenja Aikom International nedavno je proširio svoja partnerstva sa kompanijom Cambium Networks, Motorola Solution i brojnim drugim gigantima proizvođačima i dobavljačima, tako da su Cambium rešenja u domenu obezbeđenja i komunikacija  već sada dostupna u Regionu uključujući Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku.  Na održanoj konferenciji, predstavnici Aikom International predstavili su portfolio rešenja kompanije Cambium Networks.

Marko Peica Aikom Intrenational
Marko Peica, Direktor prodaje Aikom International za Adriatik regiju, Bugarku i Katar

Aikom International je najveći distributrer Cambium širokopojansih rešenja koja su namenjena i koriste se u vladinim institucijama, policiji, vojsci, interventnim timovima, provajderima mrežnih usluga i tehničkim sistemima zaštite. Takođe se mogu koristiti i prilagoditi za sve vrste državnih i privatnih institucija, kompanija, od škola, preko ugostiteljstva pa do povezivanja gradova.

Cambium Networks je vodeći globalni provajder bežične infrastrukture za poslovne i rezidencijalne širokopojasne veze i Wi-Fi. Pružanjem usluga sistem-integratorima, mrežnim operaterima u obrazovanju, zdravstvu, industrijskim kampusima i opštinama afirmisao se kao lider u telekomunikacionoj tehnologiji na svetskom nivou koji svojim partnerima  omogućava maksimalno povećanje performansi širokopojasne Wi-Fi veze i drugih rešenja u domenu tehničkog obezbeđenja.

Kristijan Fabina Cambium Networks
Kristijan Fabina, regionalni Direktor prodaje Cambium Networks

Od sada i u Srbiji

Konferencija je održana juče na prestižnoj lokaciji u Beogradu, Crown Plaza, gde su predstavnici obe kompanije – Marko Peica, Direktor prodaje za Adriatik regiju, Bugarku i Katar Aikom International-a,  i Kristijan Fabina, regionalni Direktor prodaje Cambium Networks za 15 zemalja, imali su priliku da predstave Cambium rešenje “ONE Network for Enterprise ” koji „povezuje ljude, mesta i stvari“. Zaslužni za toplu dobrodošlicu i background support Vedrana Biuk Martinović, Sales and Customer Care Specialist,  i Marko Čolakić Inside Channel Account Manager dali su veliki doprinos u organizaciji, prezentaciji i održavanju događaja.

Vedrana Biuk Martinović, Marko Čolakić, Kristijan Fabina, Marko Peica

Svim potencijalnim partnerima predstavljeno je kako da budete ekonomski jači i konkurentniji na tržištu.  Takođe, gosti su pored novih rešenja, imali prilike da se upoznaju sa diferencijalnim prednostima, fascinantnim rezultatima i referencama koji ovaj tehnološki tim čini bez premca.

Bez konkurencije…

Preko 3000 gradova u Evropi finansiralo je projekat WF4EU. WF mreža Cambium Networks obezbeđuje implementaciju profesionalne mreže kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru, sa osnovnim karakteristikama za opštinsku Wi-Fi mrežu:

  • MIMO 4×4 oprema za unutrašnju i spoljašnju upotrebu sa propusnošću većom od 1 Gbps.
  • Do 512 savremenih korisnika za svaku pristupnu tačku.
  • Maksimalna IP67 zaštita od prašine i otpornosti na vodu.
  • Daljinska i centralizovana kontrola preko cnMaestro softvera učitanog u Cambium Cloud, ili u data centru korisnika.
  • LTE filter ugrađen u svu eksternu opremu.
  • Wifi Alliance Hotspot 2.0 Passpoint sertifikovan.
  • Doživotna garancija na proizvod
  • Vifi4EU Ready.
  • Enabler za usluge Smart City (video nadzor i IOT).

“ One – Like no one“

Današnje poslovanje zahteva efikasniji rad mreža preduzeća. Iz te potrebe nastao je koncept koji pruža besprekorno korisničko iskustvo uz minimiziranje resursa i složenosti. Cambium Networks je ciljao ove izazove stvaranjem One IT iskustva koje pojednostavljuje operacije pružanjem jednog bezbednog i integrisanog IT iskustva, transformišući mrežu iz kolekcije različitih delova u jedinstvenu arhitekturu.

the one cambium

Šta je predstavljeno na konferenciji?

Na partnerskoj konferenciji predstavnici Aikom Intrenational kompanije su predstavili portfolio Cambium rešenja. Profesionalna Wi-Fi rešenja za velike i male kompanije, univerzitete, banke, hotele, stadione, kao i poslovne i industrijske prekidače za različite primene, rešenja za sajber bezbednost i radio komunikaciona rešenja za fiksni širokopojasni pristup u različitim frekventnim oblastima kao što su 3 GHz , 5 GHz, 26 GHz 5G NR, 60 GHz multi-gigabitna rešenja za telekomunikacije, provajdere radio usluga i kompanije za video nadzor. Predstavljene su tri proizvodne linije, platforme ePMP3000/ePMP4000, PMP450m i cnWave

  • Prednosti Cambium ONENetwork
  • WiFi6 / WiFi6E SDR access point uređaji
  • Enterprise i industrijski mrežni preklopnici
  • NSE3000 SD-WAN security gateway
  • QoE (Quality of Experience) rešenje za hotele, kampove, obrazovne ustanove, WISP-ove
  • 60GHz rešenja do 5.5 Gbps kapaciteta
  • PTP/ PMP rešenja u 5 GHz i 6 GHz

Marko Peica je predstavio kompaniju Aikom International, asortiman rešenja i dodatnu vrednost u distribuciji telekomunikacionih rešenja, podršku partnerima i korisnicima, kao i mogućnost brze isporuke opreme. Kompanija Aikom International je deo italijanske kompanije Aikom, jednog od najvećih distributera u EU, a regionalna kancelarija otvorena je u Zagrebu.

Kristijan Fabina, regionalni menadžer Cambium Netvorks fokusirao se na sajber bezbednost, Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E SDR pristupne tačke, prekidače i konkurentnost Cambium-ovog pristupa „Jedne mreže“ sa jednim IT iskustvom i visokim nivoom podrške od jednog proizvođača.

Rešenja za telekomunikacije

Cambium Networks rešenja su poznata po lakoći konfigurisanja, instalacije, upravljanja i skalabilnosti. Pažljivo osluškujući potrebe telekom operatera i kompanija za video nadzor, sa ciljem da olakša isporuku kritične bežične veze i poveća kvalitet usluge, Cambium Networks razvija radio rešenja najvišeg kvaliteta.

Platforma ePMP3000 je zasnovana na 802.11ac vave2 4×4 enterprise WiFi čipsetu i MAC protokolu koji je razvio Cambium, a prvenstveno je namenjena manjim provajderima Internet usluga i projektima video nadzora. Jedna od ključnih karakteristika ePMP3000 je MU-MIMO tehnologija koja omogućava istovremenu komunikaciju sa dva pretplatnička uređaja i agregirani kapacitet do 700 Mbps u idealnim uslovima.

Sledeća generacija, ePMP4000 zasnovana na 802.11ax čipsetu koji radi u 8k8 konfiguraciji i sposoban je, uz masivnu downlink/uplink MU-MIMO tehniku, da komunicira sa 4 pretplatnička uređaja istovremeno i da obezbedi do 2 Gbps kapacitet pristupa mreži u frekvencijskom opsegu od 5 GHz i 6 GHz. Za telekomunikacije to znači 5G nivo usluge za širokopojasni pristup, visok nivo kvaliteta usluge i pouzdanosti za krajnje korisnike, a u projektima video nadzora višestruko veći kapacitet za povezivanje brojnih kamera visoke rezolucije i obezbeđivanje pouzdanosti veze. Najbliži primer njegove primene je u Budimpešti, gde je preko 2.000 kamera za nadzor visoke rezolucije povezano preko Cambium Networks radio rešenja.

aikom & cambium konferenciija

Udruženim snagama na svakom projektu do ostvarenja cilja
Pomažemo partnerima da posluju, korak po korak.

Aikom International

5/5 - (2 votes)
Prethodni članakOsnovana prva Asocijacija menadžera bezbednosti u Crnoj Gori
Sledeći članakPrepoznavanje lica u supermarketima: Softver radi punom parom!