Osnovana prva Asocijacija menadžera bezbednosti u Crnoj Gori

Po uzoru na zemlje članice Evropske unije i regiona, Crna Gora je prvi put dobila strukovno udruženje menadžera bezbednosti.

738
Osnovana prva Asocijacija menadžera bezbednosti u Crnoj Gori
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kako se navodi u saopštenju, članovi „Asocijacije menadžera bezbednosti Crne Gore“ su istaknuti pojedinci koji se bave bezbednosnim poslovima u javnom i privatnom sektoru od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Lučke kapetanije, preko bankarskog sektora, hotelskih grupacija, kompanija za obezbeđenje, do Luke Bar, Elektroprivrede Crne Gore i Aerodroma Crne Gore.

Asocijacija menadžera bezbednosti ima svoj Statut u kome je definisana njegova uloga, ciljevi, način rada i sve relevantne stavke od značaja za dalji rad. Takođe udruženje odlikuje i prepoznatljiv logo koji je zaštićen kod nadležnog organa za zaštitu intelektualne svojine Crne Gore.

Zaštitni znak Asocijacije menadžera bezbednosti Crne Gore
Zaštitni znak Asocijacije menadžera bezbednosti Crne Gore

Unapređenje bezbednosne infrastrukture

„Ciljevi organizacije, između ostalog, su razvoj i unapređenje korporativne bezbednosti i upravljanje bezbednosnim rizicima, pružanje stručne pomoći privrednim društvima i državnim institucijama u izradi bezbednosnih planova kritične infrastrukture, zaštite lica i imovine, zaštite i spašavanja, fizičkom i tehničkom zaštitom lica i imovine kao i sajber bezbednost“, navodi se u saopštenju.

Postavljeni ciljevi realizovaće se kroz brojne aktivnosti uljučujući i jačanje bezbednosne kulture, unapređenje saradnje sa državnim bezbednosnim institucijama, privrednim društvima i integracijom nauke i prakse u domenu korporativne bezbednosti.

Na osnivačkoj skupštini u Podgorici za predsednika je izabran Dragan Radulović (Aerodromi Crne Gore). Njegov zamenik je Nebojša Brajović (hotel Maestral) dok je generalni sekretar Vladimir Marković (menadžer bezbednosti).

U Upravnom odboru su, uz njih, Rajko Roganović (EPCG), Vesko Vukadinović (Lovćen banka), Zoran Kujović (menadžer bezbednosti), Zoran Miljanić (Guardian world security).

Izabran je i Nadzorni odbor čiji je predsednik Milan Baltić (menadžer bezbednosti), a članovi su Predrag Ratković (Lučka kapetanija Bar – Kotor), Krsto Pavićević (Agencija za civilno vazduhoplovstvo), Bošković Vladimir (Porto Novi), Goran Nenadović (CSP Security), Ljubisav Leković (Chedy Luštica) i Dejan Đukanović (Glavni grad).

Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore
Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore

U okviru Asocijacije menadžera bezbednosti Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, funkcionisaće devet odbora, kojim rukovode koordinatori, a oni su organizovani shodno bezbednosnim delatnostima i to:

  • Odbor za javni sektor bezbednosti – Rajko Roganović, EPCG
  • Odbor za privatni sektor bezbednosti – Srđan Popović, CSP security
  • Odbor za bezbednost turističkih kompleksa – Ljubisav Leković, Chedy Luštica
  • Odbor za bezbednost i zaštitu banaka – Vesko Vukadinovic, Lovćen banka
  • Odbor za edukaciju i trening – Mladen Bulatović, Luka Bar
  • Odbor za plansku dokumentaciju – Baltić Milan, MUP CG
  • Odbor za informacionu bezbednost – Dejan Tomović, ekspert za informacionu bezbednost
  • Odbor za međunarodnu saradnju – Tmušić Ljuban, MUP CG
  • Odbor za kritičnu infrastrukturu – Vladimir Bošković, Porto Novi

„Asocijacija menadžera Crne Gore će već u prvim danima nakon osnivanja intenzivirati rad na promociji, zastupanju i zaštiti zajedničkih interesa članova pred državnim i drugim telima u zemlji i inostranstvu. Na prvoj narednoj sednici se očekuje i izbor Skupštine kao najvišeg organa upravljanja“, navodi se u saopštenju.

Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore
Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore

Od ključnog značaja za unapređenje bezbednosti je integracija sa drugim udruženjima i privrednim društvima u zemlji i inostranstvu, te može koristiti naziv i na engleskom jeziku:  Association of Security Managers of Montenegro”.

Rad Asocijacije je transparentan, a sve događaje, odluke i značajne informacije možete pratiti na službenom sajtu udruženja.

5/5 - (1 vote)
IZVORAsocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore
Prethodni članakPOSLODAVAC VAS PRATI: Evo šta NE treba da radite na poslovnom računaru!
Sledeći članakKonferencija Cambium Networks & Aikom International – Korak u novo digitalno iskustvo