Bez kamera u spavaćim sobama: Airbnb ažurira pravila za izdavanje smeštaja

Kompanija Airbnb je odlučila da "pojednostavi" svoja pravila vezana za upotrebu sigurnosnih kamera, sa fokusom na zaštitu privatnosti gostiju.

69
Photo: Petapixel
- Sponzor članka -hikvision srbija

U važnom obaveštenju, platforma Airbnb sa sedištem u SAD najavila je planove za zabranu postavljanja sigurnosnih kamera unutar apartmana od aprila ove godine. Ova odluka odražava stav kompanije da privatnost gostiju zaslužuje prednost u odnosu na mere bezbednosti.

Prema trenutno važećim pravilima Airbnb-a, upotreba bezbednosnih kamera u zajedničkim prostorijama kao što su dnevni boravci i hodnici je dozvoljena, pod uslovom da su gosti jasno obavešteni o njihovoj prisutnosti u opisu smeštaja, kako izveštava BBC. Postavljanje kamera u privatne prostorije, poput spavaćih soba i kupatila, već je bilo zabranjeno.

U odgovoru na primedbe, kompanija je odlučila da „pojednostavi“ svoja pravila vezana za sigurnosne kamere, sa fokusom na zaštitu privatnosti gostiju. „Promene su usvojene nakon konsultacija sa našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost. Nastavićemo da tražimo povratne informacije kako bismo osigurali da naša pravila odražavaju interese naše globalne zajednice,“ izjavila je Juniper Downs, rukovodilac za komunikacije i partnerstva u Airbnb-u.

TOP 5 načina kako da otkrijete skrivene kamere u hotelu

Downs dodaje da, pošto većina oglasa na Airbnb-u ne pominje prisustvo sigurnosnih kamera, očekuje se da će nove odredbe uticati samo na manji broj objekata na platformi. Takođe, nove smernice će zabraniti upotrebu spoljnih kamera koje nadgledaju okolinu objekta.

Međutim, i dalje će moći da se koriste kamere postavljene na ulaznim vratima i uređaji za detekciju buke u zajedničkim prostorijama, pod uslovom da su te informacije jasno navedene u oglasu.

Rate this post
AUTOREuronews
Prethodni članakZaštita od požara u obrazovnim ustanovama: Od opreme do edukacije
Sledeći članakZaštita objekata: Koliko pažnje posvećujemo izboru sigurnosnih mera?