Bezbednost objekata kao imperativ: Zakonski okviri i očekivanja korisnika na FMBAS konferenciji

FMBAS konferencija je ponovo potvrdila svoju ulogu ključne platforme za razmenu znanja i iskustava u oblasti održivosti, tehnologija i facility managementa. Saznajte gde smo danas kada je reč o bezbednosti objekata.

82
Bezbednost objekata kao imperativ: Zakonski okviri i očekivanja korisnika na FMBAS konferenciji
- Sponzor članka -hikvision srbija

Povodom Svetskog dana Facility menadžmenta, 22. maja 2024. godine, u hotelu Moxy Belgrade, održana je treća godišnja konferencija pod nazivom „Održivost, tehnologije i Facility menadžment: Gde smo danas?“. Organizator događaja bila je Facility Management Biznis Asocijacija Srbije (FMBAS).

Stručni program konferencije obuhvatio je širok spektar tema koje se tiču automatizacije sistema upravljanja, efikasnih sistemskih rešenja za bezbednost objekata, kao i poštovanja ESG standarda i posedovanja zelenih sertifikata. Diskusije su omogućile učesnicima da steknu dublje razumevanje trenutnih trendova i budućih izazova u ovoj oblasti.

Ključne teme diskusije

Konferenciju su obeležili brojni značajni paneli koji su doprineli otvaranju i rešavanju brojnih pitanja i podstakli ključne korake ka daljim akcijama i napretku.

FMBAS konferencija

  • Tržište nekretnina u Srbiji i regionu – perspektiva Facility Managementa: Bojan Jevtić (Avalon RE), Jelena Radulović (iO Partners), Uroš Grujić (CBRE)
  • Održivi razvoj i primena ESG principa: Aleksandra Čupić (Erste Bank), Vanja Alinčić (Generali), Danko Kalkan (Ernst & Young), Cristian Isaincu (ROFMA)
  • Pametna rešenja za efikasne objekte: Mladen Vukanac (SAUTER), Siniša Avram (Axians), Vasilije Kodžopeljić (Schneider Electric Srbija)
  • Bezbednost objekata kao imperativ – zakonski okviri i očekivanja korisnika: Branimir Bekić (G4S), Mladen Raonić (Absolut Support), Gorica Latinkić (Marera Guard)

Bezbednost objekata kao imperativ

Drugi dan FMBAS konferencije „Održivost, Tehnologije i Facility Management: Gde smo danas?“ protekao je u znaku dinamične panel diskusije na temu „Bezbednost objekata kao imperativ, Zakonski okviri i očekivanje korisnika“. Panel je okupio stručnjake koji su podelili svoja bogata znanja i iskustva iz oblasti bezbednosti objekata.

Panelisti Branimir Bekić (G4S), Mladen Raonić (Absolut Support – Security Consulting & GDPR Compliance) i Gorica Latkinić (Marera Property Management) pod vođstvom moderatora Zorana Misića (Secut d.o.o.) obradili su ključna pitanja iz domena bezbednosti poslovnih centara.

FMBASGde smo danas?

Panelisti su konstatovali da se zakonska regulativa u FM industriji uglavnom poštuje, ali da se procene rizika često prave radi formalnosti, a ne radi efikasnije upotrebe korporativne bezbednosti i optimizacije sistema obezbeđenja.

Takođe, istaknuto je da se na tržištu sve teže mogu pronaći adekvatni službenici obezbeđenja zbog generalno niskih zarada u segmentu privatnog obezbeđenja i pooštrenih procedura za dobijanje licenci za rad.

FMBAS konferencija je ponovo potvrdila svoju ulogu ključne platforme za razmenu znanja i iskustava u oblasti održivosti, tehnologija i facility managementa.

Panel diskusija je osvetlila ključne izazove i pružila konkretne smernice za unapređenje bezbednosti objekata, u skladu sa zakonskim okvirima i očekivanjima korisnika.

5/5 - (5 votes)
Prethodni članakEtički hakeri – izazov ili prednost?
Sledeći članakEvropska godišnja konferencija CII u Barseloni 2024