Ove kompanije su obeležile sajam iSEC – Pametni i sigurni gradovi

Sajam iSEC 2017 - Pametni i sigurni gradovi, održan je od 4. do 6. oktobra na Beogradskom sajmu. Sva tri dana sajamske manifestacije, protekla su u znaku bogate razmene iskustava, mišljenja, ideja, poslovnih saveta, ali pre svega u predstavljanju različitih pametnih tehnologija, u funkciji javne i privatne bezbednosti. Predstavljamo vam ključne security izlagače ovogodišnjeg sajma iSEC

1195
Roaming Networks
- Sponzor članka -hikvision srbija

Roaming Networks je jedna od vodećih kompanija za sistemsku integraciju u Srbiji, i u regionu Balkana. Kompanija koja ima sedište u Beogradu, je na ovogodišnjem iSEC-u izložila 3 rešenja iz oblasti pametnih gradova. Jedno od tih rešenja su specifični Avigilon sistemi video nadzora sa mnogo nestandardnih funkcija. Iz kompanije kažu da je posetiocima bilo interesantno to, što je kompanija Roaming Networks na štandu uživo prezentovala stvari koje su donedavno zvučale kao naučna fanstastika. Posetioci su mogli videti i inovativne kamere, kao i rešenje koje je u nesposrednoj vezi sa temom ovogodišnjeg iSEC-a, a to je pametno parkiranje.

Towers NetTowers Net je IKT kompanija iz Beograda sa posebnim fokusom na rešenja iz domena informacione bezbednosti. U ostvarivanju ciljeva, kompanija okuplja i koristi brojne resurse specijalizovanih kompanija i stručnjaka, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, što omogućava da se odgovori i na najzahtevnije projekte. Neka od inovativnih rešenja Towers Net-a su: sistemi za zaštitu i kontrolu dokumenata i fajlova, digitalna forenzika, provera strukture podataka, bezbednost mobilne komunikacije, zaštita i kontrola podataka, kao i mnoga druga rešenja iz oblasti informacione bezbednosti.  Iz kompanije Towers Net, kažu da su posetioci sajma pozitivno reagovali, ali da centralna tema sajma, a to su pametni i sigurni gradovi, zaslužuje veću posećenost i interesovanje.

Sky TehnologiesKompanija Sky tehnologies, sa sedištem u Beogradu, uvozi, distrubuira i montira bezbednosnu opremu. Kriterijumom za izbor proizvođača opreme i njenu efikasnu primenu u praksi, kompanija je stekla poverenje svojih klijenata  iz Srbije, Crne Gore i Bosne Republike Srpske. Sky Tehnologies je ovlašćeni distributer nemačkog proizvođača Hytera koja je među vodećim svetskim kompanijama na polju komunikacija i telekomunikacija, kao i mnogih drugih poznatih brendova. Iz kompanije kažu da su pozitivno iznenađeni interesovanjem posetilaca iSEC-a za atraktivan izgled štanda, ali pre svega za raznovrsna bezbednosna rešenja.

LunatronikLunatronik je kompanija koja se od kada je osnovana 1990. godine u Beogradu, bavi integrisanim sistemima obezbeđenja. U svojoj bogatoj ponudi firma nudi protivprovalne alarmne sisteme, sisteme za zaštitu perimetra, video nadzor, sisteme za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena, kao i mnoga druga bezbednosna rešenja. Iz kompanije kažu da je na iSEC-u Lunatronik predstavio mnogo novih proizvoda, između ostalog i Jablotron alarmni sistem koji je već dugo među vodećim sistemima na tržištu. Posebno interesovanje među posetiocima, u skladu sa centralnom temom sajma, izazvale su i pametne kuće češkog proizvođača Inels.

DamibaDAMIBA je moderno preduzeće orijentisano na visoku tehnologiju, stručni kadar i na klijente, sa sedištem u Beogradu. Sadašnja pozicija na tržištu je rezultat dugogodišnjeg zalaganja u domenu infracrvene termografije. DAMIBA je zvanični zastupnik kompanije FLIR Systems, koja je svetski lider u proizvodnji infracrvenih kamera. Iz firme kažu da je sajam posetilo mnogo starih, zadovoljnih klijenata, koji su imali prilike da vide nova i inovativna rešenja. Na istom štandu, predstavilo se i udruženje Nacionalni klaster bespilotnih letelica i bliskih sektora.

Bexing

BEXING se bavi proizvodnjom vatrogasnih, komunalnih, specijalnih vozila i prateće opreme. Preduzeće BEXING, čije je sedište u Beogradu, zastupnik je nekoliko renomiranih svetskih kompanija. Zbog svojih kapaciteta, udobnosti i prilagodljivosti, ova vozila dobila su epitet vozila budućnosti. Iz BEXING-a kažu da su poslovni posetioci sajma iSEC bili veoma zainteresovani za najsavremenija vozila, i da ih, između ostalog, privlači njihova ekonomičnost, bez zagađenja okoline.

Kobra BeogradSecurity Company Kobra iz Beograda u svojoj ponudi ima sisteme za mehaničko i elektronsko obezbeđenje, sisteme za kontrolu pristupa i video nadzor, metal detektore, kao i skenere za pregled prtljaga. Ljudi sa bogatim iskustvom iz ove kompanije kažu da je sjajno što je sajam iSEC ove godine predstavio jedinstvenu priču o ekologiji, reciklaži i bezbednosti. Moto Security kompanije Kobra koji najviše govori o njihovom poslovanju je „Naše najveće zadovoljstvo je kada posao preraste u prijateljstvo”.

SAGA

SAGA new frontier group, sa sedištem u Beogradu, je zastupljena u gotovo svim industrijskim granama. Saga je apsolutni lider u kontakt centar rešenjima, koji opslužuju milione korsnika, a implementirani su i kontakt centri širom sveta. Iz kompanije kažu da je odziv posetilaca bio odličan, s obzirom na to da su na sajmu iSEC posetiocima predstavljeni usko stručni softveri za bezbednosne službe. Ovi softveri imaju primenu u službama bezbednosti, i još uvek nisu zastupljeni na našem tržištu, zbog čega se u kompaniji SAGA nadaju uspešnim poslovnim saradnjama nakon iSEC-a. Softveri pomažu kako u pronalaženju potencijalnih osumnjičenih, tako i u sprečavanju određenih radnji, ali omogućuju i sigurnu i bezbednu komunikaciju.

Tele Group BeogradTeleGroup je jedan od vodećih Solution provajdera u oblasti informacionih tehnologija i energetike. TeleGroup se bavi kreiranjem i implementacijom ICT rešenja i softverskih aplikacija. Posebnu pažnju posetilaca na sajmu iSEC, privukla su savremena IndigoVision HQ rešenja za video nadzor i analitiku, Motorola Solutions radio komunikacioni sistemi, Matrix Access Control and Time-Attendance – COSEC ACTA sistemi za kontrolu pristupa, kao i NOJA Power automatski reklozeri za distributivne mreže. Prisustvo na regionalnom tržištu u proteklih 16 godina, karakteriše stabilan rast i razvoj, kako samostalno tako i kroz strateška partnerstva.

Balkans Security ServiceBalkans Security Services, sa sedištem u Beogradu, je prisutan na tržištu Republike Srbije više od 10 godina. Iz kompanije poručuju da sigurnost društva zavisi od nivoa spremnosti i kvalitetne reakcije u vanrednim situacijama. U skladu sa temom sajma, poseban akcent stavljen je na BSS Monitoring koji se osnovan u skladu sa evropskim standardima. To je usluga kompanije BSS, koja pruža neprekidni tehnički i sigurnosni nadzor nad sistemima tehničke zaštite 24h/365 dana u godini. Iako monitoring još uvek nema široku primenu na našim prostorima, u kompaniji se nadaju da će se vremenom razumeti i iskoristiti sve prednosti ove usluge, i raduju se zbog kvalitetnih poslovnih kontakata ostvarenih na sajmu iSEC.

E primeE prime je kompanija iz Beograda koja donosi nove ideje i nudi najbolja rešenja na polju električnih vozila. Stručni, mlad i entuzijastičan tim kreira inovativne proizvode, oslanjajući se na zakone prirode, uz ogromnu uštedu budžeta. Upravo zbog toga, E prime nudi ekološka i moderna vozila. Iz kompanije kažu da ih raduje to što su interesovanje i potražnja za električnim biciklima na sajmu iSEC bili veoma veliki, posebno što je ovo kod nas relativno novo i malo poznato prevozno sredstvo. Najveća satisfakcija je što se niko od posetilaca nije vratio sa test vožnje bez velikog osmeha na licu. To je, kako kažu, posebna motivacija za dalji rad, napredovanje i širenje poslovanja.

Peran elektroniksPeran Elektronička Zaštita (PEZ) je firma sa sedištem u Beogradu, koja je specijalizovana za projektovanje, instalaciju, puštanje u rad, i održavanje sistema za izlaganje i zaštitu robe, kao i elektronsku zaštitu robe od krađe. Zbog dugotrajnosti sistema zaštite i poverenja koje su stekli kod klijenata, PEZ je postao sinonim za kvalitet proizvoda i usluga. Kako objašnjavaju iz PEZ-a, posetiocima sajma je posebnu pažnju privukla zaštita izloženih artikala u maloprodaji, kao što su pametni telefoni, tableti, notebook računari, ali i pametne brave (smartlock) za zaštitu vitrina u maloprodaji. Zbog interesovanja i ostvarenih kontakata na iSEC-u, nadaju se uspešnim poslovnim saradnjama.

Institut VatrogasInstitut Vatrogas, sa sedištem u Novom Sadu, u okviru svojih osnovnih delatnosti – vršenje usluga iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine, kao i proizvodnja aparata za gašenje požara, nastoji da stalno poboljšava sve procese kako bi se efektivno i efikasno ostvarile ukupne performanse organizacije i kako bi se obezbedila korist za sve zainteresovane strane. Cilj Instituta Vatrogas je nulti nivo smrtnih slučajeva ili povreda na radu. Iz Instituta kažu da su ih poslovni posetioci obilazili spremni i sa konkretnim pitanjima, kao i da imaju velika očekivanja nakon sajma iSEC.

Mar NiFonMar Ni Fon Security, sa sedištem u Nišu, je licencirana firma čija je osnovna delatnost privatno obezbeđenje. Osim licenciranih stručnjaka za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, firma Mar Ni Fon nudi najpouzadnija rešenja tehničke zaštite. U svojoj bogatoj ponudi imaju alarmne sisteme, video nadzor, kontrolni centar za obavljanje stalnog nadzora, sisteme za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena i mnoge druge. Osim toga, u okviru firme je osnovan i Centar za obuku službenika privatnog obezbeđenja, u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju. Iz firme kažu da od ovogodišnjeg sajma iSEC očekuju nove i uspešene poslovne poduhvate.

Fakultet bezbednostiNa sajmu su učestvovali i studenti Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, i drugih emeninentih obrazovnih institucija.

ISACAUčestvovala su i prestižna Udruženja, poput međunarodno priznate organizacije ISACA Beograd (Information Systems Audit and Control Association), koja je jedna od najpoznatijih stručnih organizacija u IT oblasti na svetu.

5/5 - (13 votes)
Prethodni članakPosao na gradilištu: Šansa za radnike ili noćna mora?
Sledeći članakEksperti saglasni: U avanturu Internet stvari se mora koračati pažljivo