Ovako je bilo u Opatiji: SecuritySEE.com na Hrvatskim danima sigurnosti 2017

SecuritySEE prisustvuje Hrvatskim danima sigurnosti 2017. gde se okupljaju vodeći stručnjaci iz područja javne, privatne, korporativne i urbane sigurnosti iz Hrvatske, ali i cele Jugoistočne Evrope, kako bi razmenili i objedinili svoja iskustva. Ova prestižna manifestacija u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, održava se od 11. do 13. oktobra 2017. u hotelu „Milenij” , u Opatiji

461
Ovako je bilo u Opatiji: SecuritySEE.com na Hrvatskim danima sigurnosti 2017
- Sponzor članka -hikvision srbija

Trodnevni susret vodećih ljudi u upravljanju procesima sigurnosti obiluje brojnim zanimljivim i ekskluzivnim predavanjima i događanjima. Kroz prikaz novih tehnologija koje se mogu koristiti u smanjenju korporativnih zločina, ali i nadzoru zakonitosti poslovanja, učesnici se upoznaju sa trendovima u savremenom svetu.

S obzirom na to da je glavna tema ovogodišnjih dana sigurnosti domovinska sigurnost, predsednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Ostojić, naglasio je kako u ostvarivanju sigurnosti zajednice nema rivaliteta, već samo partnerstvo.

Na predavanju Što donosi nova Opća Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka , koje je odžao  načelnik Službe za nadzor Agencije za zaštitu osobnih podataka, Igor Vulje, objašnjeno je da je nova uredba nadogradnja dosadašnje, usklađena sa direktivama EU o zaštiti podataka i bez većih ključnih razlika. Bilo je neophodno usklađivanje sa tehničko-tehnološkim inovacijama. Uredba je tehnološki neutralna i ne zavisi o upotrebljIvanim tehnologijama. Područje primene uredbe su automatizovana i neautomatizovana (ručna) obrada podataka.

Iva Balgač iz MUP-a, autorka knjige „Žene u policiji“, govorila je o stereotipima sa kojima se susreću žene u policijskom poslu.

  • Ne želim raditi sa ženom samo zato što je žena, već zato što je kvalitetan radnik. Stereotipi su dio našeg društva i MUP od toga nije izuzet, pa se policijski posao i dalje percipira kao muški, objasnila je Baglač.

Održana su i druga značajna predavanja poput Jesmo li spremniji i sigurniji nakon globalnih kibernetičkih napada? , „Samoubilački terorizam – najstrašniji oblik terora, Pet godina ULTRA Europe festivala u Splitu – sinergijski učinak funkcionalnog partnerstva u sigurnosti, Novi trendovi u tehničkoj zaštiti objekata kritične infrastrkturei mnoga druga.

opatija-2017-dani-sigurnostiHrvatski dani sigurnosti zato i jesu središnji događaj profesionalaca sigurnosti, a cilj im je promicanje sigurnosti, razmena najbolje prakse, upoznavanje stručne javnosti sa važnošću bezbednosti, kao i prihvatanje poslova sigurnosti kao važnog činioca u procesima upravljanja u javnim i privatnim firmama, institucijama, lokalnoj upravi i samoupravi.

Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsednika Vlade Republike Hrvatske, gospodina Andreja Plenkovića.

5/5 - (4 votes)
Prethodni članakBrza hrana, lake pare
Sledeći članakDijalog na Zapadnom Balkanu u fokusu Beogradskog bezbednosnog foruma