Nasmešite se, polećemo!

Britanska avio-kompanija British Airways(BA) testira biometrijsku tehnologiju kako bi ubrzala procese ukrcavanja. Ukrcavanje na let biometrijskom metodom prepoznavanja lica putnika testira se na američkim aerodromima u Orlandu, Los Anđelesu, Majamiju i Njujorku

196
tehnologija prepoznavanja lica
- Sponzor članka -hikvision srbija

Biometrijska probna ispitivanja na aerodromima u Orlandu i Los Anđelesu predstavljaju dopunu tehnologiji koju British Airways već koristi u domaćim letovima u Velikoj Britaniji na terminalu 5, aerodroma Hitrou u Londonu.

Ovaj britanski avio-prevoznik izjavio je da ova tehnologija omogućava da se skoro 240 putnika ukrca za manje od 10 minuta na Međunarodnom aerodromu Orlando na Floridi, gde su postavljene dve biometrijske kapije. Korisnici usluga British Airways-a koji lete dnevnim letom do aerodroma London Getvik mogu koristiti novu tehnologiju.

Tehnologija prepoznavanja lica pomoću koje će se putnici lakše i brže ukrcati na let, rezultat je saradnje ove avio-kompanije i vazduhoplovne uprave Orlanda, Američke carinske i granične zaštite(CBP) i tehnološkog partnera SITA, koji je ovu tehnologiju instalirao.

Pre zvaničnog početka korišćenja ove biometrijske metode, tehnologija će se testirati na pomenutim aerodromima u periodu od tri meseca, tokom kojeg će putnici ove britanske avio-kompanije moći lakše da se ukrcavaju na međunarodne letove, tako što će omogućiti kameri da ih fotografiše na ulazu i proveriti da li se podudaraju sa zapisima u bazi.

Iz kompanije su poručili da je ovaj inovativni metod ukrcavanja već postao popularan među putnicima i da su putnici na pomenutim letovima, iako imaju mogućnost klasičnog ukrcavanja, gotovo svi koristili ovu biometrijsku metodu.

Ovaj metod ukrcavanja je brz, efikasan i bezbedan; dovoljno je da putnik pogleda u kameru i za par trenutaka on se može ukrcati na let.

British Airways započeo je biometrijsko ukrcavanje na međunarodne letove na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu(LAKS) krajem prošle godine. Koristeći novu tehnologiju, ova avio-kompanija tvrdi da preko 400 putnika ima mogućnost da se ukrca na avion za manje od 22 minuta, te da je vreme ukrcavanja duplo kraće.

Nova SITA tehnologija biometrijskog ukrcavanja eliminiše potrebu putnika da pokaže svoju kartu i pasoš na ulazu i na taj način pojednostavljuje i ubrzava ukrcavanje. Umesto toga, sve što je potrebno da putnik uradi je da pogleda u kameru pre ukrcavanja, sačeka da se potvrde njegovi biometrijski podaci i zatim se ukrca na avion.

5/5 - (2 votes)
IZVORATWonline.com
Prethodni članakSIRIJA POD OPSADOM: Turska započela ofanzivu!
Sledeći članakALARMANTNO: Učenici pronašli drogu u školskom dvorištu!