AKCIJA SUZBIJANJA KORUPCIJE SE NASTAVLJA: Uhapšeno pet osoba u Nišu zbog primanja i davanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici ovog ministarstva u Nišu, u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili pet osoba.

199
Uhapšeno pet osoba u Nišu zbog primanja i davanja mita
- Sponzor članka -hikvision srbija

U saopštenju je navedeno da je uhapšen lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita, kao i dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da su, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena krivična dela trgovina uticajem pomaganjem i trgovina uticajem, tom prilikom uhapšena još dva lica zaposlena u Kliničkom centru Niš i Vojnoj bolnici u Nišu.

Da bi preko reda operisao, po zahtevu uhapšene doktorke Vojne bolnice u Nišu, osumnjičeni  je zahtevao iznos od 1.200 evra, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni  Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Podsetimo, u cilju suzbijanja korupcije Ministarstvo zdravlja formiralo je Komisiju za borbu protiv korupcije kao i petočlani antikorupcijski tim. Tom prilikom navedeno je da će Komisija imati široka ovlašćenja i da je njen glavni zadatak da se korupcija iskoreni, u skladu sa planom „Nulta tolerancija prema korupciji u zdravstvu“.

UHAPŠEN LEKAR ZBOG PRIMANJA MITA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije izdalo je saopštenje za javnost 9. marta 2018. godine u kome je saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u cilju suzbijanja i borbe protiv korupcije, uhapsili lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Užicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Tom prilikom je navedeno da se sumnja da je uhapšeni lekar od oštećene, prilikom pregleda zahtevao i primio novac.

U ovoj akciji su učestvovali i pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Samo dan kasnije, u nastavku akcije suzbijanja korupcije, pripadnici policije su u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili tri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršila krivična dela primanje i davanje mita.

Kako je u saopštenju navedeno, službenici opštine Novi Beograd su zahtevali iznos od 10.000 evra od investitora bespravno sagrađenog objekta, kako bi u  okviru svojih službenih ovlašćenja omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta.

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakSjedinjene Američke Države kao ključni partner Srbije u borbi protiv terorizma
Sledeći članakProf. dr Milan Pašanski o talačkoj krizi u Francuskoj: „Nastavlja se trend terorističkih napada ekstremnih islamista na nedužne građane“