Saradnja MUP-a Republike Srbije i korejske agencije za Internet i bezbednost u oblasti sajber bezbednosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Republike Koreje u Beogradu Ju Deđong, prisustvovali su prošle nedelje zajedničkom seminaru iz oblasti sajber bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Korejske agencije za internet i bezbednost, u hotelu „Metropol“ u Beogradu.

146
Saradnja MUP-a Republike Srbije i Korejske agencije za internet i bezbednost u oblasti sajber bezbednosti
- Sponzor članka -hikvision srbija

Stefanović je tom prilikom istakao da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republika Srbija veoma zadovoljni, jer imaju mogućnost da sarađuju sa najrazvijenijim zemljama sveta, a da je Koreja svakako jedna od zemalja koja je u sajber prostoru i u oblasti sajber bezbednosti vodeća sila.

On je dodao da je ovom prilikom, sa ambasadorom Deđongom razgovarao o značaju nastavka saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova sa Korejom, te da se nada da će ovaj dvodnevni seminar pomoći da bolje razumemo šta je to što možemo da preduzmemo kako bi zaštitili našu zemlju na što bolji način.

Stefanović je istakao i da je važno nastaviti saradnju u unapređenju kapaciteta naših službenika, ali i da je potrebno da istovremeno radimo na razvoju snažnijih sistema, koji će bolje zaštiti našu kritičnu infrastrukturu, ali i naše građane u sajber prostoru. Potrebno je od školskih dana upoznavati naše najmlađe građane sa svim opasnostima i rizicima koji postoje u sajber prostoru, ali istovremeno razvijati i mehanizme i načine kako da se bolje zaštitimo kao država, dodao je ministar.

„Veoma mi je drago što sam danas ovde, na seminaru koji organizuju Srbija i Koreja. Sajber bezbednost predstavlja veliko pitanje za svaku zemlju u svetu, jer u 21. veku ne možemo biti bezbedni ako je samo jedna zemlja, u bilo kom delu sveta, slaba po tom pitanju“ rekao je ambasador Deđong, i dodao da se nada da će na zajedničkom seminaru Srbija i Koreja udružiti svoja nastojanja i doprineti ulaganju u bolju sajber bezbednost zarad privrednog napretka, bezbednosti i sigurnosti.

5/5 - (2 votes)
IZVORmup.gov.rs
Prethodni članakEUROPOL: 20 hakera uhapšeno zbog milionske phishing prevare!
Sledeći članakKRIJUMČARENO 300 MIGRANATA MESEČNO: U akciji EUROPOLA uhapšena organizovana kriminalna grupa na Balkanu