Bezbednosna tehnologija u „Stadtverk.Donau-Areni“

Pristalice, posetioci i zaposleni u „Stadtverk.Donau-Areni“ veruju u video tehnologiju iz Regensburga.

153
Bezbednosna tehnologija u „Stadtverk.Donau-Areni“
- Sponzor članka -hikvision srbija

Sa preko 150.000 posetilaca svake godine, Stadtverk.Donau-Arena u Regensburgu predstavlja središte najvećih događaja. U višenamenskoj dvorani ove veličine, naravno, bezbednost je od najveće važnosti. U isto vreme, međutim, od suštinske je važnosti da se zaštiti lična privatnost posetilaca, izvođača i osoblja u skladu sa strogim zahtevima zakona. U sklopu projekta modernizacije 2017. godine, menadžment je stoga odlučio da instalira sistem za video nadzor iz kompanije Dallmeier iz Regensburga.

Zaštita podataka i bezbednost su od važnosti čak i na stadionu

Zaštita podataka i bezbednost vrlo su važni za rukovodioce Stadtverk.Donau-Arena. Činjenica da Dallmeier ima sedište u Nemačkoj, kao i mnoge specifične funkcije, garantuje usklađenost sa zakonskim zahtevima, posebno novim Evropskim pravilnikom o zaštiti podataka i zaštiti ličnih podataka. Određenim snimcima sa nadzornih kamera mogu pristupiti samo dva člana osoblja u isto vreme, sa različitim šiframa, za upotrebu u policijskim istragama, na primer. Mnoge druge bezbednosne i zaštitne funkcije, npr. za ograničavanje vremena zadržavanja ili odupiranje hakerskim napadima, omogućavaju da se svi zakonski zahtevi mogu zadovoljiti Dallmeier tehnologijom, čak i ako se promene propisi.

Analizirajte detalje i još uvek zadržite veliku sliku na ekranu: „Panomera efekat“

Najvažnije, Stadtverk.Donau-Arena je bio potreban sistem koji bi omogućio brz odgovor na izolovane incidente uz održavanje neprekidnog pregleda kompletne slike. Senzorski sistem patentirane Dallmeier Panomera tehnologije je dizajniran da im pruži upravo to. Ako je potrebno, zaposleni može da se fokusira na određenu oblast, ali snimanje svih delova scene se nastavlja istovremeno, bez prekida i u najvećoj rezoluciji. To znači da se događaj može naknadno rekonstruisati gde god se to dogodilo, čak i ako se zaposleni usresredio na drugi kadar u tom trenutku. Ovo nije moguće kod konvencionalnih PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera. Serija S8 Ultraline Panomera kamera takođe ima odličnu funkciju pri slabom osvetljenju, što je važno u svetlosnim uslovima koji vladaju tokom događaja.

Sigurnost i zaštita podataka u fazi planiranja sa inovativnom 3D tehnologijom

Visoki standardi bezbednosti i zaštite podataka su već u fazi planiranja u Dallmeieru. U zahtevu za tender, rukovodilac operacije Stadtverk.Donau-Arena, Peter Lautenschlager je bio posebno impresioniran prezentacijom 3D modela, kojom su stručnjaci za planiranje iz Dallmeierovog 3D-Engineering tima predstavili projekat od početka do kraja . „Od samog početka smo uspeli da dobijemo vrlo preciznu sliku onoga što ćemo kasnije dobiti. I na kraju, sve, od ugla gledanja kamere do rezolucije slike preko čitavog područja posmatranja, odgovaralo je onome što je tačno prikazano u simulaciji 3D modela. Tako da smo vrlo brzo počeli da planiramo sa velikom sigurnošću, zadržavši jasnu ideju o troškovima tokom celog procesa i bili konačno u potpunosti zadovoljni nakon implementacije. Ono što nas je iznenadilo bilo je koliko se planiranje i projektni rad može obaviti čak i u veoma ranoj fazi koristeći 3D tehnologiju, praktično u isto vreme“, rekao je Peter Lautenschlager.

“Factory Acceptance Test”  kao poslednja prepreka

Predlog za planiranje i ponuda proizašli iz toga uverili su kupca, a projekat je realizovan zajedno sa kompanijom za instalaciju, članicom grupe Dallmeier IPPI GmbH od kraja 2017. do početka 2018. godine. Pre same instalacije sistem je prošao testiranje i konfiguraciju u Dallmeier Factory Acceptance Test Center (FAT), kako bi se osigurala 100% funkcionalnost i implementacija bez problema.

Mnogo više od video kamera

Korisnici  su izuzetno zadovoljni novim sistemima. Peter Lautenschlager: “U doba koje karakteriše i digitalizacija i sve veća nepredvidivost događaja, nama je bilo jasno da treba unaprediti našu tehnologiju snimanja od analognih do IP sistema i primeniti modernu bezbednosnu opremu. Kvalitet slika koje proizvode nove kamere je izuzetan. Savršena usklađenost tehnologije fotoaparata, inteligentnog (živog) posmatranja i analize omogućava nam da primimo značajan slikovni materijal tako da možemo brzo delovati ako je potrebna intervencija. Tehnologijom kompanije Dallmeier, dobili smo tačan stepen zaštite podataka,i  istovremeno najviši nivo bezbednsti. Veoma nam je drago što smo izabrali pravog partnera u Dallmeier. ”

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakTelefon odloži, pa onda vozi!
Sledeći članakHAKERI RADE PUNOM PAROM: U 2018. godini ukradeno je 500 miliona ličnih podataka