Pitate se kako da zaštite osetljive podatke vaše kompanije? Evo odgovora…

Ako ste vlasnik ili menadžer firme, vaša je odgovornost da se uverite da su svi osetljivi podaci zaštićeni. Postoji mnogo ličnih podataka koje hakeri mogu koristiti za kreiranje i upotrebu lažnih identiteta. Sada po zakonu koji štiti ove podatke i kompanije mogu biti kažnjene ukoliko neadekvatno štite podatke klijenata ili zaposlenih.

724
Najbolji alati za pomoć vašoj kompaniji da zaštiti svoje podatke
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ako ste zabrinuti zbog krađe ili gubitka podataka vaših kompanija, ili samo želite znati kako možete učiniti podatke o svojim kompanijama što bezbednijim, u nastavku ćete saznati koji su to najbolji načini na koje možete zaštititi podatke. 

Trenirajte svoje zaposlene online

Svaki zaposleni koji radi za vašu kompaniju mora u potpunosti da shvati šta je bezbednosna politika i zašto je ona tako važana ne samo za njih, već i za kompaniju. To ne mora da bude skupa investicija da se vaši zaposleni nauče svemu što treba da znaju. Može se lako inkorporirati u proces uvođenja novih kadrova, a svake godine može se izvršiti brza obuka već zaposlenih lica radi obnavljanja.

Uverite se da ste upoznati sa pravim softverom koji želite da kupite, preko koga će se zaposleni lako edukovati o novom zakonu GDPR, sa naglaskom na odgovornost i vlasništvo kada je u pitanju obrada i čuvanje ličnih podataka. Važno je zapamtiti da su obrazovanje i komunikacija jednako važni kao i sistemi za borbu protiv sajber kriminala i druge vrste tehnologija koje možete koristiti za zaštitu vaših podataka. 

Zaštita interne komunikacije

Izgradnja efektivnog i sigurnog okruženja za vaše zaposlene zahteva jasno određena pravila ponašanja od strane menadžmenta , koju vrstu informacija je dozvoljeno deliti i ulozi bezbednosti unutar kompanije i šta je potrebno da bi istu ostvarili.

Ako imate mnogo udaljenih timova koji često moraju da rade zajedno na projektima, vredi istražiti najbolje načine za saradnju koji su prilagođeni vašoj kompaniji kako biste mogli da uspostavite ravnotežu između funkcionalnosti, skalabilnosti i bezbednosti. 

Aplikacije za upravljanje lozinkama

Prilikom primenjivanja različitih taktika radi bezbednosti podataka, mnogi ljudi će verovatno zaboraviti neke od najosnovnijih bezbednosnih grešaka. Pobrinite se da vaši zaposleni ne koriste „slabe“ lozinke da bi zaštitili bilo koji od svojih podataka, jer će to podatke na njihovim računarima učiniti lako dostupnim hakerima.

Kompanije takođe imaju koristi od aplikacije za upravljanje lozinkama. Aplikacija ima mogućnost da generiše „jake“ lozinke za vas i vaše zaposlene koristeći kombinaciju slova, brojeva i specijalnih znakova. 

Koristite softver za reviziju bezbednosti 

Ako niste sigurni da li su podaci vaše kompanije podložni hakerima ili ste zabrinuti da nećete biti u mogućnosti da efikasno osigurate svoje podatke, kao što biste želeli, unajmite kompaniju koja je u stanju da proveri vašu celokupnu IT infrastrukturu. Oni će moći da pogledaju sve vaše računare, mreže i mobilne uređaje da bi utvrdili šta je to što treba da uradite da sprečite hakere da dođu do bilo kojih od vaših ličnih podataka.

Revizori bezbednosti će moći da pomognu vašem preduzeću da identifikuje rizična mesta na svojim računarskim uređajima, uklanjajući sva nagađanja i spekulacije o bezbednosti unutar IT infrastrukture. Rezultati revizija pomažu upravi i mrežnim administratorima da se informišu o poznatim i potencijalnim ranjivostima i da upravljaju njima. Ako se ne osećate kao da ćete imati koristi ako unajmite kompaniju da obavi ovaj posao, zašto ne razmislite o dobijanju softvera za reviziju bezbednosti?

4.4/5 - (17 votes)
Prethodni članakOBEZBEĐENJE VIP LIČNOSTI: Sve što niste znali o obezbeđenju Trampa i Putina
Sledeći članakFacebook skandal u Francuskoj