Izmenjen Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja uskoro kreće sa primenom

Kako je iz kancelarije Poverenika navedeno izmenjen i dopunjen Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja počinje sa primenom po isteku tri meseca od dana stupanja na snagu.

279
- Sponzor članka -hikvision srbija

Prema saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, danas, 16. novembra 2021. godine, stupa na snagu izmenjen i dopunjen Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja koji je usvojila Skupština Republike Srbije.

Kako je iz kancelarije Poverenika navedeno, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja („Službeni glasnik RS“, br. 120/04, 54/07, 104/09 i 36/10) objavljen je 8. novembra 2021. godine u Službenom glasniku, a počinje sa primenom po isteku tri meseca od dana stupanja na snagu. “Tim povodom, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, je otpočeo sa pripremama u cilju primene novousvojenih izmena i dopuna Zakona koji će, kako se navodi, doprineti smanjenju zloupotrebe ovog prava kao i povećati proaktivnost rada organa javne vlasti“, navodi se u saopštenju.

Usvajanjem tih izmena omogućena je i decentralizacija službe Poverenika, kojim će se povećati dostupnost te institucije i građanima van Beograda.

5/5 - (1 vote)
IZVORPoverenik.rs
Prethodni članakEVROPSKA NEDELJA KVALITETA: Uspešno održan još jedan forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti za 2021. godinu
Sledeći članakSmešna strana obezbeđenja