Na prodaju telefonski brojevi oko 500 miliona WhatsApp korisnika! Na listi i Srbija

Hakeri su navodno došli u posed brojeva telefona oko 487 miliona WhatsApp korisnika iz 84 zemlje. Baza ovih podataka je nedavno ponuđena na prodaju na jednom hakerskom forumu koji sadrži 162.898 brojeva srpskih korisnika WhatsApp-a.

252
na-prodaju-telefonski-brojevi-oko-500-miliona-whatsapp-korisnika-na-listi-i-srbija
- Sponzor članka -hikvision srbija

Hakeri su navodno došli u posed brojeva telefona oko 487 miliona WhatsApp korisnika iz 84 zemlje. Baza ovih podataka je nedavno ponuđena na prodaju na jednom hakerskom forumu.

Sa korisničkom bazom od preko dve milijarde ljudi, WhatsApp predstavlja najveću platformu za razmenu poruka. To znači da procurela baza podataka sadrži telefonske brojeve četvrtine svih WhatsApp korisnika.

Cybernews javlja, da je od pomenutih 487 miliona kontakata, više od 32 miliona njih iz Sjedinjenih Američkih Država, 45 miliona je iz Egipta, 29 miliona je iz Saudijske Arabije, 20 miliona iz Francuske i Turske, 11 miliona iz Velike Britanije…

Kada je u pitanju Srbija, hakeri na prodaju nude brojeve telefona čak 162.898  srpskih korisnika WhatsAppa.

Cybernews ističe da hakeri nisu pomenuli kako su došli do ove baze podataka i sugerišu da su koristili svoju tehnologiju za prikupljanje podataka.

Moguće je da hakeri nisu tehnički hakovali WhatsApp, već su podatke prikupili pomoću „web scraping“ tehnologije, koja uključuje pokretanje automatske skripte kako bi se potvrdilo da se veb stranice koriste za WhatsApp.

Za sada ističu da ne možete samostalno otrkiti da li se i vaš broj nalazi na “tržištu“.

5/5 - (1 vote)
IZVORB92
Prethodni članakStigla pravila za vozače električnih trotineta!
Sledeći članakHakovanje bebi monitora – mačiji kašalj! Evo šta treba da znate!