Krapović i Radulović potpisali Memorandum o saradnji: Veliki korak napred

Ministarstvo odbrane Crne Gore i Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji. Podsećamo, u aprilu će se održati i Prva međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbednosti čiji je pokrovitelj predsednik Crne Gore, Jakov Milatović.

37
Krapović i Radulović potpisali Memorandum o saradnji: Veliki korak napred
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ministarstvo odbrane Crne Gore i Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji. Paraf na dokument, tokom sastanka u sedištu MO u Podgorici, su stavili ministar odbrane, Dragan Krapović i predsednik asocijacije, Dragan Radulović. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar asocijacije, Vladimir Marković.

“Ovo je za nas još jedan veliki korak naprijed. Na ovaj način uspostavljamo dugoročnu profesionalnu saradnju koja je, što je i vrijeme pokazalo, od ključne važnosti u najširem kontekstu bezbjednosnih i odbrambenih politika, a sarađivaćemo i u sferi upravljanja rizicima”, ocenio je Radulović.

Potpisivanje memoranduma
Predsednik asocijacije – Dragan Radulović i ministar odbrane – Dragan Krapović

On kaže da je umrežavanje stručnjaka koji su profesionalno angažovani i u javnom i u privatnom sektoru prvi korak ka jačanju kolektivne bezbednosti.

Memorandum predviđa, kako je precizirao, i izradu predloga izmena i dopuna propisa u cilju unapređenja planiranja odbrane i poboljšanja pravne regulative iz područja zaštite kritične infrastrukture, zaštite lica i imovine, informacione bezbednosti i slično.

“Naša saradnja je afirmacija bezbednosti i odbrane, a ujedno i snažan impuls promociji evropskih i NATO vrednosti”, naglasio je Radulović.

Podsećamo, Asocijacija menadžera bezbednosti Crne Gore ranije je potpisala memorandume o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore i Policijskom akademijom.

U organizaciji ovog udruženja, u aprilu će se održati i Prva međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti čiji je pokrovitelj predsednik Crne Gore, Jakov Milatović.

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakKamere na putevima: Povećavaju bezbednost ili pune opštinsku kasu?
Sledeći članak„Sezame, otvori se!“- Sigurnosna vrata za maksimalnu zaštitu