Kampanja „Vozi odmoran” poručuje: Na svaka dva sata vožnje napravite pauzu

Cilj kapmanje „Vozi odmoran, Drive fresh” je isticanje važnosti redovnih pauza tokom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima koji su tokom letnje sezone u tranzitu i na lokalnim relacijama, a slogan poručuje „Na svaka 2 sata napravi pauzu” . Ovo je nastavak prošlogodišnje uspešne kampanje koju su pokrenuli kompanija „Eko Serbia” i Agencija za bezbednost saobraćaja

208
Kampanja „Vozi odmoran” poručuje: Na svaka dva sata vožnje napravite pauzu
- Sponzor članka -hikvision srbija

Statistika kaže da su jul, avgust i septembar meseci kada se događa najveći broj saobraćajnih nezgoda. To se poklapa i sa najvećim brojem tranzitnih putnika koji kroz Srbiju prođu baš u tom periodu. Upravo zbog toga, cilj akcije „Vozi odmoran” jeste prevencija saobraćajnih nezgoda na najfrekventnijim putevima u Srbiji tokom letnjih meseci.

Na „Eko Serbia” benzinskim pumpama deliće se edukativni flajeri koji sadrže praktična uputsva i pravila za bezbedno putovanje i koji će sadržati savete na 4 jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom. Pored toga, svi vozači će moći besplatno da provere ključne bezbednosne tačke svog automobila kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, ulje, rashladna tečnost.

Preko reklama na radiju i velikog broja bilborda širom zemlje takođe će se penositi poruke kampanje.

U vreme letnjih putovanja veliki broj saobraćajnih nezgoda dešava se usled umora, zbog čega se vozačima savetuje da na put krenu odmorni, naspavani, da prave pauze na svaka dva sata i da izbegavaju vožnju tokom noći i najtoplijih delova dana.

Prevetivna kampanja pokrenuta prošle godine nastavlja se i tokom čitavog leta 2017. kroz zajedničke aktivnosti kompanije „Eko Serbia” i Agencije za bezbednost saobraćaja sa ciljem edukacije i praktične pomoći svim vozačima i putnicima koju kreću na različite destinacije u Srbiji i van granica naše zemlje.

5/5 - (1 vote)
IZVORabs.gov.rs
Prethodni članakDetektivska delatnost kao neprestana inspiracija za umetnost i medije
Sledeći članakInvestiranje u sigurnosne kamere za kuću: Ulaganje u mirniji san