Dobro razmislite o 9 ključnih pitanja pre odabira sigurnosnog sistema za vaš dom

Izbor odgovarajućeg sigurnosnog sistema je jednostavan, ali morate biti oprezni, jer je najčešće reč o dugoročnom i ozbiljnom ulaganju. Samo kvalitetno bezbednosno rešenje može da zaštiti vaš dom i porodicu, ali ako je neadekvatno, shvatićete da ste „bacili” gomilu novca na nešto što vas može povrediti i što neće biti koristi

209
dobro-razmislite-o-9-kljucnih-pitanja-pre-odabira-sigurnosnog-sistema-za-vas-dom
- Sponzor članka -hikvision srbija

Donosimo vam 9 ključnih pitanja koja morate postaviti kompaniji pre kupovine i ugradnje sigurnosnog sistema:

  1. Kako me sigurnosni sistem štiti od provala i krađa?

Potrebno je da znate kako sistem reaguje u slučaju da se dogodi incident. Neki sistemi će vas, na primer, obavesti tek nakon što se dogodi provala, dok ostali imaju cilj da je spreče ili evidentiraju dokaze. Razmisilte šta vam je neophodno i uverite se da ste izabrali najbolje rešenje.

  1. Da li će proizvod za koji se odlučim vremenom moći da  se nadograđuje?

Pobrinite se da je proizvođač za kojeg se odlučite inovativan i da ćete kroz neko vreme moći da ažurirate software. Na primer, da li kompanija poseduje aplikacije za vaš telefon, tablet, računar? I ne samo to, želećete sistem koji je jednostavan i praktičan za rukovanje.

  1. Da li mogu da pronađem iskustva korisnika ili uspešne studije slučaja?

Ne postoji bolja potvrda kvaliteta od zadovoljnih korisnika. Ipak, budite svesni da su potrebe, a samim tim i mišljenja različiti i nijedan proizvod ne odgovara svima. Uradite svoje malo istraživanje i verujte svom mišljenju – jedino tako nećete pogrešiti.

  1. Kakva vrsta garancije mi je na raspolaganju?

Većina kompanija nudi neku vrstu garancije za koji god proizvod da se odlučite. Nemojte na nju zaboraviti, zbog toga što garancije smanjuju vaš finansijki trošak u slučaju kvara ili neke neispravnosti. Ne zaborative da se greške vrlo često dešavaju.

  1. Da li imam neku vrstu korisničke podrške?

Da li kompanija nudi stalnu ili povremenu podršku nakon instalacije i podešavanja? Ovo je veoma bitno, zbog toga što ćete u jednom trenutku verovatno imati pitanja ili nejasnoće. Raspitajte se o njihovom radnom vremenu, kao i tome da li pomoć pružaju telefonom ili putem e-maila.

  1. Da li postoji ugovor i koji su njegovi uslovi?

Dugoročno ulaganje u sigurnosni sistem možda zahteva i potpisivanje ugovora. Ovo za vas može biti i veoma pozitivno, ukoliko garantuje stalno unapređivanje usluga i podršku za vas. Ipak, uverite se da odlično razumete ono što potpisujete i saznajte kakvi su otkazni uslovi.

  1. Šta se dešava ukoliko se preselim?

Iako ovo možda nemate trenutno u planu, pitajte pod kojim uslovima postojeći sigurnosni sistem možete preneti i koje su neophodne nadoknade.

  1. Koliko su bezbedni moji lični podaci?

Vrlo je važno da znate da kompanija čini sve kako bi zaštitila podatke o svojim kupcima. Neke kompanije, na primer, imaju posvećen tim inženjera koji se samo time bavi. Na koji način čuvaju vaše podatke i pristupne lozinke?

  1. Da li pored vrhunske bezbednosti imam dodatne mogućnosti i usluge?

Možda će vam upravo ovo pitanje pomoći da donesete krajnju odluku. Sigurnosne kamere su, na primer, sjajne, zbog toga što pored bezbednosti i mira koji vam ulivaju, uz pomoć njih možete proveriti šta vam rade deca ili da li je pošiljka stigla na vašu adresu.

U idealnom slučaju, želite sigurnosni sistem koji će vam biti od koristi svakoga dana – zašto to ne biste sebi i omogućili?

4.8/5 - (5 votes)
IZVORblog.cammy.com
Prethodni članakKako da sprečite hakovanje IP kamera?
Sledeći članakEkstremista iz Srbije koji je prešao u Islam: Našao sam duhovni mir, radiću šta mi je obaveza