VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovesti pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, u periodu od 16. do 22. aprila

124
VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ova akcija je u ponedeljak počela u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, te da će prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u našoj zemlji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

U periodu od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova, biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, uz napomenu da će se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meriti i prosečna brzina kretanja vozila.

U zvaničnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da je tokom prošlogodišnje akcije „Speed Marathon“, za 24 časa na evropskim putevima otkriveno ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji 2.895 prekršaja.

5/5 - (1 vote)
IZVORmup.gov.rs
Prethodni članakSrbija očekuje Zakon o klimatskim promenama
Sledeći članakKonferencija o prekograničnoj saradnji Hrvatske i Srbije