Pojačani kapaciteti Uprave granične policije tokom letnje sezone

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković poručila je da su pripadnici Uprave granične policije pojačali sve kapacitete kako bi, tokom letnje sezone, omogućili što brži protok putnika preko graničnih prelaza i apelovala na građane da koriste alternativne granične prelaze.

294
Pojačani kapaciteti Uprave granične policije tokom letnje sezone
- Sponzor članka -hikvision srbija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković poručila je da su pripadnici Uprave granične policije pojačali sve kapacitete kako bi, tokom letnje sezone, omogućili što brži protok putnika preko graničnih prelaza i apelovala na građane da koriste alternativne granične prelaze.

„Od 14. juna počele su znatno veće gužve na svim graničnim prelazima u Republici Srbiji, posebno na Horgošu. Apelujem na naše građane, kako bi izbegli duže čekanje na granici, da obavezno koriste alternativne granične prelaze, pre svega Horgoš 2, posebno što nas tokom predstojećeg vikenda, očekuju još veće gužve“, rekla je Popović Ivković nakon obilaska Stanice granične policije Horgoš.

Ona je istakla da je taj prelaz najfrekventniji u Republici Srbiji i kroz njega je od početka 2018. godine prošlo 3.400.000 putnika, od čega su polovina strani državljani, uglavnom Republike Turske i zemalja Evropske unije. Ovom prilikom je pohvalila i izuzetne rezultate granične policije na Horgošu u zapleni narkotika, navodi se u zvaničnom saopštenju.

„Od početka 2018. godine na ovom prelazu je zaplenjeno 130 kilograma različitih narkotika, 268 osoba je sprečeno da ilegalno uđu u našu zemlju, a po potragama je privedeno oko 830 osoba“, precizirala je Popović Ivković koja se pripadnicima granične policije zahvalila na predanosti, posvećenosti i profesionalizmu.

Pomoćnik komandira Stanice granične policije Horgoš Nemanja Perišić istakao je da se tokom letnje sezone saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš odvija pojačanim intenzitetom i da se tada stvaraju duža zadržavanja.

„Apelujem na sve putnike da koriste alternativne granične prelaze, između kojih je i granični prelaz Horgoš 2, koji će do 31. jula biti otvoren od 7 do 22 časa“, rekao je Perišić.

Prolazak većeg broja stranih državljana kroz našu zemlju i dalje je razlog većih gužvi na putevima, kao i dužeg zadržavanja na granicama ali i naplatnim rampama, saopštio je AMSS.

Gužve na graničnim prelazima

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, saobraćaj je pojačan na izlazu na Preševu i Gradini, kao i na ulazu u Srbiju na Horgošu i Batrovcima, a zadržavanja su od 30 do 60 minuta.

Na granici sa Crnom Gorom putnička vozila čekaju na Gostunu i Špiljanima oko sat vremena.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama, dok je pojačan saobraćaj i dalje na NR Stara Pazova, kao i na NR Nais.

Na autoputevima u regionu najopterećeniji su pravci iz Mađarske i Hrvatske prema Bugarskoj, Makedoniji i Grčkoj, na izlazima iz Hrvatske ka Srbiji i Sloveniji, kao i na prelazu između BiH i Hrvatske na jugu, javljaju nacionalni auto-moto savezi.

Prolazak većeg broja stranaca kroz Srbiju, tokom dana povremeno izaziva i duža zadržavanja i na pojedinim naplatnim rampama na ovim putnim pravcima.

O pojačanom saobraćaju na svim pravcima javlja i Hrvaatski auto-klub (HAK), a najveća gužva je na auto-putu Zagreb-Split-Ploče u oba smera, Bregana-Lipovac u smeru istoka ka prelazu Bajakovo-Batrovci, te na Istarskom ipsilonu u smeru Slovenije, i prema tunelu Učka, gde je kolona ka Rijeci duga oko dva kilometra.

Na izlazu iz BiH prema Jadranu najveće gužve su na prelazima Doljani kod Metkovića, Bijača prema Dalmaciji, na prolazu kroz Neum na oba granična prelaza, te na izlazu Ivanica prema Dubrovniku, uz prosečno čekanje do dva sata, javlja AMS BiH.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Jedino se na izlazu iz zemlje na prelazu Preševo putnička vozila zadržavaju od 30 do 60 minuta.

Teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko 60 minuta.

Saobraćaj je pojačan na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Bugarskoj i Makedoniji, a očekuju se duža zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Trenutno stanje na graničnim prelazima Republike Srbije možete pratiti putem linka https://kamere.amss.org.rs/

5/5 - (1 vote)
IZVORFoNet, AMSS, mup.gov.rs, Tanjug
Prethodni članakKvalitetni alarmni sistemi kvare planove provalnika
Sledeći članakBezbednost i zdravlje na radu mora biti prioritet poslodavca