Lokalizovan požar u Zemunu, povređena četiri vatrogasca

Veliki požar izbio je u utorak oko 22 sata u magacinu fabrike plastike u Ulici cara Dušana u Zemunu, nedaleko od Pupinovog mosta, a vatra se proširila i na susednu fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović" i zahvatila je jednu kuću. Jedan vatrogasac je zbog opekotina prevezen u Urgentni centar, a lakše su povređena trojica njegovih kolega. Vatrogasci su posle četiri sata dramatične borbe uspeli da lokalizuju požar.

247
Lokalizovan požar u Zemunu, povređena četiri vatrogasca
- Sponzor članka -hikvision srbija

Veliki požar izbio je u utorak oko 22 sata u magacinu fabrike plastike u Ulici cara Dušana u Zemunu, nedaleko od Pupinovog mosta, a vatra se proširila i na susednu fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović“ i zahvatila je jednu kuću. Jedan vatrogasac je zbog opekotina prevezen u Urgentni centar, a lakše su povređena trojica njegovih kolega. Vatrogasci su posle četiri sata dramatične borbe uspeli da lokalizuju požar.

Kako mediji prenose, požar je izbio u fabrici plastike u Ulici cara Dušana, odakle se vatra proširila i na fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović “ i na krov jedne kuće, a vatrogasci su u smenama pokušavali da se izbore da se stihija koja je gutala sve pred sobom ne proširi i na brojne okolne objekte. Stanari okolnih zgrada i kuća su evakuisani.

Ispituje se da li je požar podmetnut.

Prema navodima iz Hitne pomoći, odakle su četiri ekipe poslate na teren, jedan vatrogasac je sa opekotinama zadobijenim pri intervenciji prevezen u Urgentni centar, a njegovim kolegama koje su se nagutale dima pomoć je pružena na licu mesta, piše Blic.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizovali požar, koji je u utorak oko 22 sata u ulici Cara Dušana u beogradskom naselju Zemun zahvatio magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata.

Na licu mesta se nalazilo 39 vatrogasaca-spasilaca sa deset vozila koji su angažovani na intervenciji gašenja požara, navodi se u zvaničnom saopštenju MUP-a.

Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Tokom gašenja požara četiri vatrogasca su lakše povređena. Jedan vatrogasac starosti 43 godine pretrpeo je opekotine prvog i drugog stepena, ali nije odveden na dalje lečenje, a drugi, 39 godina star, sa opekotinama grudnog koša prvog stepena, prebačen je u Urgentni centar.

Osim pripadnika MUP-a, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, u magacinu je u trenutku kada je izbio požar navodno bio i čuvar, a u salonu nameštaja su do 21.30 sati bile dve zaposlene. Pola sata kasnije izbio je požar. Čuvar i radnice salona nameštaja nisu povređeni, prenosi „Blic“.

Jedan od očevidaca ispričao je da se vatra munjevito proširila iz magacina, a da je pritom zahvatila i krov obližnje kuće. Nekolicina očevidaca koja se zatekla na licu mesta izjavila je da je situacija bila dramatična i da samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji vatrogasaca nisu ostali bez svojih stanova.

Požar i u Novom Pazaru, nema povređenih

U požaru koji je sinoć oko 20 sati izbio u novopazarskom naselju Postenje, izgoreo je sprat i krov porodične kuće Mijailovića, kao i ugostiteljski objekat „Bumerang“, pečenjara i hladnjača, javila je RTV Novi Pazar.

Vatrogasna jedinica lokalizovala je požar, angažovala je četiri vozila i u tom trenutku svo raspoloživo ljudstvo. Kako Tanjug prenosi povređenih nije bilo, a vatra se, kako očevici kažu, širila veoma brzo i pretila da ugrozi i ostala domaćinstva. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, a uzrok požara se utvrđuje.

U poslednjih nekoliko dana, vatrogasne jedinice intervenisale su više puta. Podsetimo, požar je izbio i u hotelu „Partizan“ u Niškoj Banji. Ovom prilikom, čak 10 vatrogasnih ekipa je gasilo vatru. Kako su mediji preneli građevina je inače stara, a unutrašnjost je od drveta, zbog čega se požar jako brzo širio. Uprkos naporima vatrogasaca vatru nisu uspeli da lokalizuju nekoliko sati, a postojala je opasnost i da se požar proširi na obližnju šumu. Vatrogasci su, iako je požar lokalizovan, ostali na licu mesta cele noći, zbog straha da bi vatra mogla ponovo buknuti.

Posla za vatrogasce bilo je i kada je požar pre nekoliko dana izbio i u teretani „Arena 1“ na Novom Beogradu. Vatra izbila u sauni, a osoblje i 15 korisnika je evakuisano. Povređenih, na sreću, nije bilo.

Rate this post
IZVORBlic, Tanjug, mup.gov.rs, Telegraf
Prethodni članakObezbeđivanje VIP ličnosti
Sledeći članakNajveće pljačke u protekloj deceniji