Postavljena pametna autobuska stajališta sa solarnim napajanjem u Pančevu

Povodom Dana grada u Pančevu postavljena su tri “pametna” autobuska stajališta, na stanici ispred Gradskog uslužnog centra, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje i preko puta Nacionalne službe za zapošljavanje, u Ulici Vojvode Radomira Putnika.

138
Postavljena pametna autobuska stajališta sa solarnim napajanjem u Pančevu
- Sponzor članka -hikvision srbija

Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj podseća da se Grad Pančevo trudi da svake godine realizuje zelene projekte koji nose ekološku i edukativnu potku.

“Tako smo 2016. godine želeli da skrenemo pažnju na alternativne vidove prevoza i u saradnji s Mašinskom školom realizovali biciklofone”, objasnila je Banjai.

“Prošle godine smo želeli da stavimo akcenat na obnovljive izvore energije i postavili smo pametnu klupu na platou ispred Gradske uprave Pančevo. Ove godine nastavljamo  i povodom Dana grada postavljena su tri pametna autobuska stajališta”, rekla je Banjai.

Pametna autobuska stajališta, svojim izgledom i funkcionalnošću, doprineće savremenijem i uređenijem izgledu Pančeva, a ujedno će potvrditi dosledno nastojanje lokalne samouprave da se Pančevo „rebrendira“ u zeleni i ekološki odgovoran grad.

Katarina Banjai za Energetski portal izjavila je da su u ovoj fazi postavljena tri pametna autobuska stajališta i to: ispred Uslužnog centra u Ulici generala Petra Aračića, zatim ispred Nacionalne službe za zapošljavanje i preko puta Nacionalne službe za zapošljavanje, oba u Ulici Vojvode Radomira Putnika.

“Sva tri stajališta su opremljena solarnim napajanjem, zahvaljujući kojem će građani na ovim stajalištima moći da dopune svoje mobilne uređaje uz pomoć ugrađenih USB priključaka. Stajalište ima i sopstvenu LED rasvetu i internet konekciju, koja je poklon internet provajdera „Madnet“ iz Pančeva, a svi predviđeni priključci i rasveta koristiće sunčevu energiju”, istakla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Ova stajališta je realizovao Grad Pančevo, a proizvođač je domaća firma “PetroSolar Projekt” iz Novog Sada, koja već nekoliko godina razvija pametna autobuska stajališta, klupe i toteme, odnosno tzv. inteligentne i energetski nezavisne proizvode koji se napajaju električnom energijom iz obnovljivih izvora energije putem solarnih panela.

Zahvaljujući primeni zelene energije i energetskoj nezavisnosti, jednostavnosti dizajna i širokoj funkcionalnosti koja je u mogućnosti da integriše brojne dodatne elemente u zavisnosti od želje investitora, ova rešenja montiraju se brzo i jednostavno na bilo koju željenu lokaciju u gradskoj ili vangradskoj sredini.

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakSve što ste hteli da znate o CISO – Chief Information Security Officer
Sledeći članakKako da zaštitite automobil od krađe?