Obuka za privatni i javni sektor uoči sezone: Kako sačuvati bezbednost gostiju, zaposlenih i objekata?

Asocijacija menadžera bezbednosti je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovala stručne konsultacije iz oblasti zaštite lica i imovine, zaštite od požara, zaštite na radu i zaštite i spašavanja.

159
Obuka za privatni i javni sektor uoči sezone: Kako sačuvati bezbednost gostiju, zaposlenih i objekata?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Uoči ključnih meseci turističke sezone koja, osim masovnog priliva gostiju, podrazumeva i organizaciju većih događaja, Asocijacija menadžera bezbednosti je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovala stručne konsultacije iz oblasti zaštite lica i imovine, zaštite od požara, zaštite na radu i zaštite i spašavanja. Obuka je održana u četvrtak, 29. juna u hotelu “Slovenska plaža” u Budvi.

To je bila prilika da se hotelijeri i ostali ugostitelji upoznaju sa svim propisima i konkretnim akcijama koje treba preduzeti u cilju bezbednosti gostiju i zaposlenih.

Skup su otvorili generalni direktor Direktorata za bezbednosno – nadzorne poslove MUP-a, Zoran Kujović i predsednik Asocijacije, Dragan Radulović.

asocijacija menadžera bezbednostiKonsultacije o zaštiti lica i imovine vodili su načelnik Direkcije za nadzor u oblasti zaštite lica i imovine i detektivske delatnosti Veselin Rmuš i Milan Baltić iz Uprave policije.

O zaštiti od požara i o zaštiti na radu govorio je specijalista iz oblasti zaštite od požara i zaštite na radu, savetnik za bezbednost u transportu opasne robe, Miroslav Jaredić.

Predavanje o zaštiti i spašavanju održao je načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa iz Direktorata za zaštitu i spašavanje, Ljuban Tmušić.

asocijacija menadžera bezbednosti crne gore

“Ovo su teme u vezi sa kojima je polemika uvek aktuelna. Komplikovani propisi nekada koče primenu u praksi, zbog čega nadležni neretko pišu i kazne zbog neadekvatnog upravljanja bezbednošću. Zato je bilo važno da ugostiteljima pružimo priliku da se u direktnoj komunikaciji sa stručnjacima iz oblasti bezbednosti detaljno informišu o najboljim praksama i da, na licu mesta, dobiju svojevrsne putokaze za najvažnije komplementarne delatnosti i u turizmu”, poručio je predsednik Asocijacije, Dragan Radulović.

Ove konsultacije su održane u okviru ranije uspostavljene saradnje između Asocijacije i MUP-a, a sa ciljem integracije nauke i prakse u oblasti korporativne bezbednost.

Asaocijacija će, prateći potrebe društva, nastaviti aktivnosti u pravcu kontinuiranog unapređenja sposobnosti upravljanja kompleksnim bezbednosnim sistemima u javnom i privatnom sektoru.

 

Povezani članci:

Crnogorsko udruženje pristupilo Asocijaciji za korporativnu bezbednost Jugoistočne Evrope

Osnovana prva Asocijacija menadžera bezbednosti u Crnoj Gori

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakNBS upozorila građane na novu prevaru: Obratite pažnju na ove SMS poruke!
Sledeći članakVIRTUELNI DOSIJE: Između privatnosti i promocije