Prva Konferencija menadžera bezbjednosti u Crnoj Gori premašila očekivanja

Prva Međunarodna konferencija menadžera bezbjednosti u Crnoj Gori, održana 20. i 21. aprila u hotelu Maestral u Pržnu, postavila je visoke standarde u domenu bezbednosti i premašila sva očekivanja.

143
prva-konferencija-menadzera-bezbjednosti-u-crnoj-gori-premasila-ocekivanja
- Sponzor članka -hikvision srbija

Prva Međunarodna konferencija menadžera bezbjednosti u Crnoj Gori, održana 20. i 21. aprila u hotelu Maestral u Pržnu, postavila je visoke standarde u domenu bezbednosti i premašila sva očekivanja.

Događaj je okupio eminentne stručnjake iz regiona i ponudio platformu za razmenu najnovijih dostignuća u zaštiti kritične infrastrukture, upravljanju sajber bezbednošću, kao i u upravljanju kriznim situacijama u sektoru bankarskih i privatnih bezbednosnih usluga.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, uz podršku Ministarstva odbrane. Značaj ovog skupa dodatno je naglašen prisustvom predsednika Milatovića i ministra odbrane Dragana Krapovića što je ukazalo na državnu posvećenost jačanju sektora bezbednosti.

Dragan Krapović - Ministar odbrane, Jakov Milatović - predsedni Crne Gore, Dragan Radulović - predsednik asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore
Dragan Krapović – Ministar odbrane, Jakov Milatović – predsedni Crne Gore, Dragan Radulović – predsednik asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore

U sklopu konferencije, učesnicima je obezbeđena vožnja brodom kroz Bokokotorski zaliv, što je išlo u prilog ne samo razmeni iskustava, već i umrežavanje u neformalnoj atmosferi.

Dominantne teme obuhvatale su izazove savremene sajber bezbednosti, upravljanje incidentnim situacijama na moru, hotelsku bezbednost kao i druge od značaja za bezbednosni menadžment.

Konferenciju je otvorio predsednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Dragan Radulović, Mr Alen Ostojić – predsedavajući Asocijacije za korporativnu bezbednost Jugoistočne Evrope (SEECSA) i predsednička delegacija. Eminentni stručnjaci dali su veliki doprinos u svojim izlaganjima i panel diskusijama: Dragan Trivan, Denis Čaleta, Zoran Kujović, Milan Baltić, Davor Kodrnja, Andreja Mihailović, Vladimir Mićić i drugi eksperti.

Događaj je podržan i od strane brojnih kompanija iz oblasti tehničke zaštite, zaštite od požara, sajber bezbednosti, među kojima su se istakle Čikom, Telemont, Jamf, HIKVISION, Creaplus, MBCOM Technologies, ZODAX, CP Security, ID shop, Antenall, Albo, Fiksni Online, GPS Security, Gold Security, Alcea – Assa Abloy

HIKVSION sponsor
Dina Kelava – Specijalista za marketing ispred kompanije Hikvision

Ova podrška je dodatno potvrdila značaj i profesionalni pristup organizaciji događaja.

Na kraju, zahvaljujući izuzetnoj organizaciji Asocijacije menadžera bezbednosti Crne Gore i državnoj podršci, konferencija nije samo uspešno adresirala trenutne bezbednosne izazove, već je postavila i čvrste temelje za buduću regionalnu saradnju u ovoj oblasti.

Događaj je bio primer dobrih praksi i kao takav bi trebao da poslužiti i drugim državama kao primer sa fokusom na privatno obezbeđenje.

Zaključno, konferencija je ostvarila svoj cilj u stvaranju sigurnijeg društvenog ambijenta, dokazavši da Crna Gora može biti domaćin skupova svetskog ranga koji doprinose unapređenju bezbednosne kulture i regionalne stabilnosti.

5/5 - (4 votes)
Prethodni članakDa li ste vezali pojas? Sledi rigorozna kontrola, radiće sve kamere, radari i presretači
Sledeći članakHSE 2024: Obeležava se Svetski dan Bezbednosti i zdravlja na radu