Ugrožena bezbednost na koncertima i muzičkim festivalima: 5 saveta za roditelje i decu

U svetlu svirepih tragedija na koncertima i velikim muzičkim festivalima, deci više nigde i niko ne može garantovati potpunu sigurnost. Zbog ovih brutalnih zločina koje ne možemo da zaboravimo, preporučujemo vam rutinske korake koje možete preduzeti kako biste smanjili probleme sa kojima se vaša deca mogu susreti na velikim okupljanjima

170
Ugrožena bezbednost na koncertima i muzičkim festivalima: 5 saveta za roditelje i decu
- Sponzor članka -hikvision srbija
  1. NEMOJTE IH PUŠTATI DA NA VELIKA OKUPLJANJA IDU BEZ PRATNJE

Ako ste se zapitali da li je u redu da 10-godišnjak ide sam na muzički koncert – odgovor je apsolutno NE. Idite sa decom jer i njima kao i tinejdžerima veoma mnogo znači nadzor odraslih. Ako se ta ideja ne dopada vašem 14-godišnjem detetu, možete kupiti karte za nekoliko redova iza njega i njegovih prijatelja jer je suština da budete tu ako ste im potrebni.

Kada procenite da je vaše dete dovoljno zrelo da može samo da ide na ovakav događaj, postarajte se da se organizuje sa grupom prijatelja koje poznajete, jer na taj način mogu brinuti i jedni o drugima.

  1. IZABERITE SIGURNO MESTO SASTANKA

Izaberite mesto na kojem ćete moći da se sretnete sa decom ukoliko se slučajno odvoje od vas ili svojih prijatelja. Ovo je posebno važno na festivalima ili u velikim klubovima gde je veoma moguće udaljavanje od grupe. Ukoliko koristite javni prevoz, držite se zajedno i budite sigurni da svi ulazite u isti autobus.

  1. PRIPREMITE SE ZA VANREDNE SITUACIJE

Neispravna oprema, neočekivane grmljavine, iznenadna bolest ili povreda izvođača mogu biti razlozi za neočekivano otkazivanje koncerta. Raspitajte se gde se nalaze izlazi za slučaj opasnosti i čuvari. Veoma je bitno da u vanrednim situacija ostanete pribrani, da budete zajedno i da ne gurate ljude oko sebe jer je panika u ovakvim situacijama najgori neprijatelj.

  1. SPREČITE NEPOTREBNE PROBLEME

Pričajte sa svojom decom i recite im da vam prijave ukoliko vide nešto neobično. Veoma je bitno da ne ostanete ravnodušni na sumnjivo i čudno ponašanje ljudi koji vas okružuju. Upozorite čuvare i ako primetite da je nekome potrebna medicinska pomoć. Pre odlaska na koncert upozorite decu da paze na svoje novčanike i torbe, da paze na svoje flašice sa vodom ili sokom i da nikada ne primaju piće ili posluženje od nepoznatih osoba.

  1. PONESITE NEOPHODNE STVARI

Uverite se da vaša deca znaju napamet ključne brojeve telefona u slučaju da izgube mobilni telefon ili im se isprazni baterija dok prave video snimke. Naravno, ne zaboravite novac, kremu sa zaštitnim faktorom ako je koncert preko dana i vlažne maramice i flašicu sa vodom.

5/5 - (4 votes)
IZVORapp.com
Prethodni članakISIS NE POSUSTAJE: Ubacuju svoje članove u letačko osoblje da bi lakše obarali avione
Sledeći članak5 zanemarenih pravila za bezbednost na stadionima