Family Link: Porodična aplikacija za bezbednost dece na Internetu

Roditelji, da li ste već probali mobilnu aplikaciju Family Link uz pomoć koje imate nadzor nad aktivnostima svoje dece i uvid u sadržaje koje posećuju putem svojih Android uređaja? Ukoliko još uvek niste, obavezno iskoristite mogućnosti ove aplikacije i učinite svoju decu bezbednom na Internetu

1368
Family Link: Porodična aplikacija za bezbednost dece na Internetu
- Sponzor članka -hikvision srbija

Opšte je poznato da je sajber prostor prepun online predatora koji ugrožavaju bezbednost dece, osoba koje se lažno predstavljaju koristeći anonimnost, kao i portala neprimernog i štetnog sadržaja. Upravo zbog toga, Google roditeljima nudi aplikaciju Family Link.

Poenta je da roditelji mogu blokirati ili dopuštati preuzimanje aplikacija u zavisnosti od toga koliko su prikladne za dete i imati detaljan uvid u ukupno vreme korišćenja mobilnog telefona ili tableta.

Roditelji takođe mogu i da ograniče vreme korišćenja mobilnog telefona ili nekih aktivnosti na njemu, a Google je istakao da je ova aplikacija namenjena deci ispod 13 godina starosti, koja tehnički ne bi trebalo da imaju svoje Google naloge.

Činjenica je da opasnost od Interneta vreba u svakom trenutku i na svakom mestu, širom sveta. Na području domaće Internet mreže u velikoj meri su, na primer, aktivne sekte i grupe za trgovinu decom. Ne treba se zaboraviti da su roditelji jedina sasvim pouzdana odbrambena mera u borbi protiv online napada na decu.

Na Google Play-u ova aplikacija ima odličnu 4,2 ocenu i jedan od komentara roditelja glasi:

  • Nisam tražio ni od koga da umesto mene podigne moje dete, ali sam zahvalan Google-u za svu pomoć koju mi pruža kada je reč o takozvanom Internet vaspitanju mog deteta.

Aplikaciju možete preuzeti na sledećem linku  https://families.google.com/familylink/

4/5 - (3 votes)
IZVORfamilies.google.com
Prethodni članakZašto su SAD odlučnije i efikasnije u antiterorističkom ratu, u odnosu na ranjivu i nezaštićenu Evropu?
Sledeći članakPovratak u školske klupe: Jesu li naše škole podsticajno i bezbedno okruženje za decu?