Manje stradalih u saobraćaju, ali statistika i dalje poražavajuća

Crna statistika pokazuje da je za prvih 7 meseci ove godine, na putevima Srbije život izgubila 361 osoba. Ipak, u julu i avgustu značajno je smanjen broj poginulih i povređenih osoba u odnosu na isti period prošle godine, i to su pozitivni efekti preventivne kampanje „Vozi odmoran”, koju je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja, zajedno sa partnerima

232
Manje stradalih u saobraćaju, ali statistika i dalje poražavajuća
- Sponzor članka -hikvision srbija

Prema rečima v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmine Milošević, nakon analize rezultata, pokazalo se značajno smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćaju.

  • Kampanja „Vozi odmoran” koju je Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala sa svojim partnerima, kao rezultat ima smanjenje broja i poginulih i povređenih lica, tokom jula i agusta, u odnosu na isti period prethodne godine. Odnosno, imamo smanjenje od 11% poginulih, odnosno 8% povređenih osoba. To bi u brojkama značilo da smo ove godine sačuvali 14 života, a da je 294 manje povređenih u saobraćaju nego prethodne godine rekla je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Iz Agencija za bezbednost saobraćaja poručuju da i u buduće treba nastaviti sa svim preventivnim kampanjama, koje će imati za cilj da sačuvaju svaki ljudski život.

  • Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije, najviše se bavi represijom, ali učestvujemo i u edukaciji, i podržavamo sve kampanje koje imaju za cilj veću bezbednost saobraćaja. Želim da naglasim da se periodu od 2015. do 2017. godine, beleži smanjenje broja stradalih. Za prvih 7 meseci 2017. godine, nastradala je 361 osoba, poručio je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Iako je cilj da se ova stopa stradanja svede na minmum, statistika pokazuje da je ovo pozitivan pomak, zbog toga što se broj nastradalih prepolovio, u odnosu na, na primer, 2001. godinu. Poređenja radi, 2007. godine, za prvih 7 meseci život je izgubilo čak 656 ljudi!

Agencija za bezbednost saobraćaja vozačima pre svega preporučuje da voze odmorni, da na svaka 2 sata vožnje naprave pauzu, kao i da na put treba kretati samo odmoran i naspavan.

5/5 - (2 votes)
IZVORabs.gov.rs
Prethodni članakIP kamere: „Dodatni par očiju” za vlasnike domova
Sledeći članakSrpski desničari više poštuju kozake nego hajduke