Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja: Za koje prekršaje su pooštrene kazne?

Izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja želimo da dostignemo evropske standarde, ali pre svega cilj nam je da sačuvamo živote građana Srbije, smanjimo broj stradalih na putevima i ukupan broj saobraćajnih nezgoda, rekao je Ministar unutrašnjih poslaova Republike Srbije Nebojša Stefanović, koji je u centru NAVAK prisustvovao obeležavanju nastavka akcije u okviru koje vozači sa probnom dozvolom pohađaju treninge bezbedne vožnje

296
Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja: Za koje prekršaje su pooštrene kazne?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ministar je objasnio da su predloženim izmenama i dopunama pooštrene kazne za neke prekršaje, kao i da su smanjene kazne za veći broj prekršaja administrativnog karaktera, poput kazne u slučaju kada je istekla vozačka dozvola.

On je istakao da Zakon na ozbiljan način povećava sigurnost svih učesnika u saobraćaju, i da je Nacrt izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima prosleđen Skupštini Srbije na usvajanje.

Prema njegovim rečima, pored represivnih mera koje prvenstveno imaju za cilj da se od bahatih i nesavesnih vozača zaštite drugi učesnici u saobraćaja, potrebno je i preventivno delovanje.

Podsetio je i da je ove godine evidentiran značajno manji broj stradalih u saobraćaju, i dodao da će cilj Ministarstva i u narednom periodu biti da uveri građane da poštovanjem propisa brinu o svojoj, i o bezbednosti svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Inače, akcija „Život za mlade vozače” sprovodi se četvrtu godinu zaredom. Statistika je pokazala da mladi vozači koji su prošli treninge bezbedne vožnje, za 30% manje učestvuju u saobraćajnim nezgodama, kao i to da nisu izazvali nijednu nesreću u kojoj je neko nastradao.

  • Zahvaljujući obuci i treninzima za bezbednu vožnju, koju mladi vozači prolaze besplatno, od njih dobijamo bolje učesnike u saobraćaju i veću bezbednost na putetevima, zaključio je Nebojša Stefanović.
5/5 - (3 votes)
IZVORsrbija.gov.rs
Prethodni članakCarinici za 14 sekundi pronašli skriveni tovar!
Sledeći članak10 godina nacionalnog CERT-a Republike Hrvatske: Smanjuje se broj sigurnosnih incidenata