Dejan Šobić, kompanija Assa Abloy: Naša tajna je u pouzdanosti i inovativnosti

Kompanija Assa Abloy je najveći svetski dobavljač inteligentnih rešenja zaključavanja i drugih sigurnosnih rešenja. Kroz razvoj inovativnih proizvoda koji korisnicima omogućavaju sigurnost, zaštitu i poverenje, kompanija Assa Abloy posvećena je poboljšanju života kupaca. Neprekidnim ulaganjem u ljudske potencijale, procese proizvodnje, inovativna rešenja i materijale, Assa Abloy teži da bude broj jedan u kvalitetu i pouzdanosti. I tako je više od 20 godina

1674
- Sponzor članka -hikvision srbija
Dejan Šobić, kompanija Assa Abloy: Naša tajna je u pouzdanosti i inovativnosti
Dejan Šobić i Zoran Kulusic-Neral na sajmu iSEC - Pametni i sigurni gradovi u Beogradu

Menadžer za Assa Abloy sigurnosna rješenja, projekte i „hospitality”, Dejan Šobić, u razgovoru za SecuritySEE trenutno stanje na tržištu Jugoistočne Evrope ocenjuje kao pozitivno rastuće, i izražava zadovoljstvo što se u bezbednosnoj industriji sve više pojavljuju profesionalni pristupi i rešenja koja pružaju kvalitet i pouzdanost, dok needukovanost i nekvalitetni proizvodi, kao i amaterski pristup sigurnosnim rešenjima, sve teže pronalaze svoj put do korisnika.

Zahvaljujući sigurnosnim rešenjima kompanije Assa Abloy, više od 7 miliona hotelskih soba u svetu postalo je bezbednije. U čemu je tajna?

Tajna je u pouzdanosti. Prvobitna postavka u segmentu sigurnosti hotela, odnosno hotelskih soba bila je pouzdanost. I to na način da gost u svakom trenutku mora moći jednostavno i brzo otvoriti sobu i iznutra je zaključati, a da pri tome brzo i efikasno može napustiti sobu. Odabir materijala, mehanizma, dizajna i filozofije cjelokupnog rješenja za hotele omogućio je Assa Abloy kompaniji da bude prvi izbor u hotelskih lanaca diljem svijeta. Svaka godina nam donosi nove izazove ali i nova iskustva, iskustva koja primjenjujemo na svakom slijedećem projektu.

Prema statistici, svaka 10. ugrađena brava i sigurnosna instalacija u svetu su proizvod Vaše kompanije. Kojim kvalitetima su se proizvodi kompanije Assa Abloy izdvojili, i stekli poverenje svojih klijenata?

Kada pričamo o tome po čemu se izdvaja Assa Abloy komapanija, onda je to na prvom mjestu inovativnost i globalna primjenjivost proizvoda. Unutar Assa Abloy grupacije nalazi se niz svjetski priznatih proizvođača, koji su svojom sto i višegodišnjom tradicijom proizvodnje stekli neupitnu vjernost kod svojh klijenata. Neprekidnim ulaganjem u ljudske potencijale, procese proizvodnje, inovativna rješenja i materijale, Assa Abloy uvijek teži da bude broj jedan u kvalitetu i pouzdanosti.

Sigurnosne brave kompanije Assa Abloy
Sigurnosne brave kompanije Assa Abloy

Assa Abloy rešenja uključuju brave, cilindre, sisteme kontrole pristupa i tehničku opremu, udovoljavajući najvišim standardima bezbednosti, zaštite i praktičnosti. Ko su sve Vaši klijenti?

Svojim proizvodnim kapacitetima i raznovrsnošću proizvoda Assa Abloy pokriva sve „tipove“ klijenata, od fizičkih osoba (rezidencijalni segment tržišta) do profesionalnih krajnjih korisnika.

Obzirom na raznovrsnost proizvoda, Assa Abloy dijeli se na „uradi sam“ proizvode, proizvode za proizvođače vrata, proizvode za sistem integratore, security kompanije, ključare, i mnoge druge.

U pogledu profesionalnih krajnjih korisnika Assa Abloy prvi je izbor kod velikih svjetskih kompanija u naftnoj, telekomunikacijskoj, energetskoj i mnogim drugim industrijama.

Ako biste se okrenuli nekoliko meseci iza sebe, predstavite nam sigurnosno rešenje na koje ste najponosniji?

Imajući u vidu veliki broj kupaca i široki segment rješenja koje imamo, teško je izdvojiti onaj na koji nismo ponosni. No, kada već moram odabrati smatram da se jedno rješenje posebno ističe, a riječ je o bežičnom sustavu kontrole pristupa koje obuhvaća preko nekoliko stotina lokacija. Nažalost, o detaljima projekta nisam u mogućnosti informirati Vas bez dozvole klijenta.

Kako ocenjujete tržište Jugoistočne Evrope kada je reč o bezbednosnoj industriji. Šta su trendovi koje primećujete u poslovanju, a šta najveći izazovi sa kojima se susrećete?

Trenutno stanje bih ocjenio kao pozitivno rastuće. Do sada smo imali, više-manje, indivudualne amaterske i poluprofesionalne pristupe sigurnosnim rješenjima, svaka čast izuzecima. No, to se u zadnjih par godina uveliko promjenilo. Pozitivni trendovi koji se pojavljuju prvenstveno su profesionalni pristupi sigurnosti, odnosno sigurnosnim rješenjima, te odabir rješenja koji pružaju kvalitet i pouzdanost. Kada govorimo o izazovima, onda naglasak ide na needuciranost kako krajnih korisnika, tako i pojedinih tvrtki koje pružaju usluge krajnjem korisniku, veliki priliv nekvalitetnih proizvoda na tržištu i neplanski pristupi sigurnosnim potrebama.

Kako vidite svoje poslovanje u perspektivi od 5 godina i šta Vam je posebno značajno?

Reorganizacijom Assa Abloy Hrvatske i Assa Abloy Slovenije, formirana je jedna organizacijska jedinica Assa Abloy Adria, koja pokriva države Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju. Samom reorganizacijom dan je veliki fokus na tržište republike Srbije, a zatim na ostala tržišta. U perspektivi unutar slijedećih 5 godina cilj je da u svakoj od navedenih država otvorimo svoje predstanvištvo kako bismo mogli pružiti našim klijentima kompletnu lokalnu podršku izuzev Slovenije i Hrvatske gdje to već imamo.

4.8/5 - (12 votes)
Prethodni članak7 impresivnih tehnologija koje menjaju bezbednost doma
Sledeći članakKoliko ste zaista bezbedni u hotelu u kojem odsedate?