Savremena tehnologija u službi bezbednosti: Zašto pasoš u BiH nije moguće falsifikovati?

Uz pomoć savremene tehnologije, koja se koristi u fabrici Muehlbauer, moguće je proizvesti pasoš u roku od 24 časa od dana prijema zahteva. Visoko sofisticiranom tehnologijom, koja se koristi za aktuelnu izradu pasoša u BiH, moguće je kombinovati tehnologiju izrade slika u boji i tehnologiju laserskog graviranja sa izuzetno izdržljivom polikarbonatnom stranicom unutar pasoša — tzv. Embedded Picture Technology

426
Savremena tehnologija u službi bezbednosti: Zašto pasoš u BiH nije moguće falsifikovati?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji personalizacije koja se korisiti u BiH, slika korisnika pasoša se ubacuje tokom procesa unosa podataka na stranicu pasoša na kojoj su sadržani podaci.

Ovim specijalnim proizvodnim procesom se ne prave prazni pasoši koji bi se lako mogli falsifikovati. Iz tog razloga pasoš BiH jednostavno nije moguće falsifikovati.

  • Ovakav način izrade pasoša garantuje najviši stepen sigurnosti, a istovremeno omogućava životni vek i važenje pasoša od najmanje 10 godina, uz visoku rezoluciju slike u boji, kaže direktor Muehlbauera za BiH Hubert Forster.

Nemačka kompanija Muehlbauer, koja je na tržištu BiH zastupljen skoro 20 godina, je na ovo tržište još 1990-ih godina isporučila prve sisteme personalizacije za prošlu generaciju identifikacionih dokumenata i pasoša.

Osim elektronskih pasoša, ova kompanija trenutno snabdeva javni sektor u BiH elektronskim ličnim kartama i vozačkim dozvolama, ali i drugim vrstama pametnih kartica u privatnom sektoru.

Javnom i privatnom sektoru je na raspolaganju čitav portfolio proizvoda, ne samo gotovih tehnoloških rešenja u vezi sa identifikacionim dokumentima, već i sistemi za upravljanje granicama, sofisticirani i napredni tehnološki proizvodi u oblasti pametnih kartica, pametnih etiketa, proizvoda u vezi sa poluprovdnicima, kao i vizuelni sistemi fleksibilnih solarnih ćelija.

5/5 - (5 votes)
IZVORba.ekapija.com
Prethodni članakSaveznici za bezbedno okruženje i miran san
Sledeći članakDobre mere fizičko-tehničkog obezbeđenja štite poslovanje