4 jasna pokazatelja da je vašoj firmi potreban stručnjak za sajber bezbednost

Bezbednost zaposlenih i imovine, a poslednjih godina sve više i informaciona bezbednost ključne su brige za kompanije kako u svetu, tako i kod nas. Elektronski sistemi igraju važniju ulogu nego ikada pre, jer se preko interneta obavljaju sve važne transakcije, skladište se podaci o klijentima i čuvaju poverljivi poslovni planovi

496
4 jasna pokazatelja da je vašoj firmi potreban stručnjak za sajber bezbednost
- Sponzor članka -hikvision srbija

Zbog ogromne količine digitalnih podataka koje poseduju, firme moraju biti svesne da njihova bezbednost u svakom trenutku može biti ugrožena.

Šteta koju firmi može naneti upad u informacione sisteme je skupa i nenadoknadiva, zbog čega je neophodno kontinuirano planirati aktivnosti kojima će se sprečiti ovakvo ugrožavanje bezbednosti. Ukoliko to nije moguće, veoma je važno imati plan ublažavanja štete, kada se dogodi hakerski napad.

Efikasna bezbednost informacionih sistema jedan je od ključnih stubova uspešnog biznisa, a problemi sa informacionom bezbednošću odavno nisu samo tehnički IT problem, već ozbiljan poslovni izazov.

Iako se za sistem nikada ne može dokazati da je u potpunosti bezbedan, moguće je učiniti dosta toga kako bi firma bila bliža tom cilju.

Ulaganje u bezbednosne sisteme ne treba doživljavati kao trošak, već kao dobru investiciju. Uspešne kompanije su to odavno shvatile i neprijatne epizode hakerskih napada ostavile iza sebe, tako što su izabrale uspešne partnere iz oblasti informacione bezbednosti.

Predstavljamo vam 4 jasna pokazatelja da je vašoj firmi potreban stručnjak za sajber bezbednost:

  • Kada bezbednosni zadaci odvlače zaposlene od njihovih primarnih poslova, oduzimaju im sve više vremena i to se odražava na ostale segmente poslovanja.
  • Ukoliko posedujete digitalne podatke koji su jednostavno previše vredni da bi bili izgubljeni i ugroženi.
  • Rast firme i širenje ka novim proizvodima i uslugama, samim tim i povećanje profita, pokazatelji su da morate više razmišljati o informacionoj bezbednosti.
  • Kada vaši klijenti odjednom počnu da se raspituju o vašoj bezbednosnoj strategiji, načinu na koji brinete o njihovim ličnim podacima i dovode u pitanje integritet vašeg poslovanja.

Vlasnici kompanija, direktori, ali i zaposleni su doskoro verovali u krilaticu: „Neće se to nama dogoditi“, ne sluteći da najmanji propust u IT bezbednosti može dovesti do potpunog kolapsa cele kompanije. Pojedine firme se nakon takvih incidenata oporave, ali uglavnom izgube veliki broj klijenata i nikada ne uspeju da vrate poverenje krajnjih korisnika. Međutim, ovo se polako, ali sigurno menja.

5/5 - (6 votes)
Prethodni članakBudućnost pripada robotima i pametnim mašinama
Sledeći članakOvim jednostavnim trikovima učinićete vaš dom sigurnijim mestom