„NOVA ENERGIJA – PAMETNI GRADOVI“: MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE, ECOFAIR I 112 EXPO na BEOGRADSKOM SAJMU, 2/3-5. oktobra 2018.

Beogradski sajam će i ove godine, u periodu od 3. do 5. oktobra, organizovati 14. Međunarodni sajam energetike – Energetika 2018, 15. Međunarodni sajam zaštite životne sredine – EcoFair i 41. Međunarodni sajam vanrednih situacija 112 EXPO, koji će početi dan ranije, 2. oktobra 2018. godine.

273
energetika-ekologija-112-expo
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ne događa se često u sajamskoj industriji da se sinergijski efekti grupe specijalizovanih manifestacija pokažu znatno snažnijim od očekivanih. Iskustvo pokazuje da je upravo to neizbežan epilog 14. Međunarodnog sajma energetike, 15. Međunarodnog sajma zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair i 41. Međunarodnog sajma vanrednih situacija 112 EXPO, koji se održavaju na istom mestu i u isto vreme, na Beogradskom sajmu od 3. do 5. oktobra 2018. godine. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO počinje dan radnije, 2. oktobra 2018.

Koncept ove multidisciplinarne manifestacije polazi od naglašene organske i funkcionalne povezanosti, međusobne uslovljenosti i kompatibilnosti njenih celina, kao osnove sveukupnog održivog razvoja i domaće i šire regionalne privrede. Energija, energetska efikasnost, ekologija, životna sredina, upravljanje otpadom i reciklažna delatnost, upravljanje pametnim gradovima, realnim i potencijalnim vanrednim situacijama i ostalim vitalnim urbanim servisima (bezbednošću, saobraćajem, parkingom, transportom, e-servisima) – tematski su okviri ove manifestacije opisani zajedničkim funkcionalnim sloganom „Nova energija – Pametni gradovi“.

Energetika 2018. je najveći i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Centralne teme Sajma ove godine će biti investicioni projekti, izazovi i mogućnosti u energetskom sektoru i sektoru rudarstva, investicije u konvencionalnoj energetici, zelene investicije u obnovljive izvore energije, energiju vetra, projekte u oblasti hidroenergije, solarne energije i ostalih obnovljivih izvora energije, projekti digitalizacije i pametnog upravljanje energijom, ulaganja u energetsku efikasnost i nove tehnologije pametnih i održivih gradova. Očekuje se dodatni naglasak na projekte u oblastima proizvodnje (i kogeneracije – istovremenog ili kombinovanog generisanja električne energije i toplote) energije iz biomase, biogasa  i ostalih obnovljivih i konvencionalnih  izvora energije. Pažnja će biti usmerena i na dobre prakse, potrebe i potencijale lokalnih samouprava u pogledu energetike, energetske efikasnosti, ESCO modela  finansiranja, primene JPP i mogućnosti korišćenja evropskih i drugih fondova.

EcoFair 2018. je epicentar regionalnog godišnjeg okupljanja najrazličitijih i najodgovornijih činilaca iz sistema zaštite životne sredine – institucija, proizvođača opreme, distributera, reciklera, operatera, deponija, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatora otpada i stručne javnosti. Akcenat u ovom sajamskom segmentu je na na komunalnoj i recikažnoj delatnosti, i u javnom i u privatnom sektoru. Kao i prethodne godine posebna celina ovog Sajma je izložba komunalnih vozila, komunalne opreme, opreme za reciklažu i upravljanje čvrstim otpadom i otpadnim vodama, gde će predstaviti  vodeći domaći, regionalni i inostrani proizvođači mašina, opreme i vozila.

Čini se da je treći član ovog sajamskog trija – Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, šlag  bez kojeg torta ne bi bila to što se od nje očekuje.

Svi poslovni posetioci imaće i ovog puta mogućnost on-line B2B komunikacije i zakazivanja B2B poslovnih sastanaka, te on-line preuzimanja akreditiva za prisustvovanje i učešće u sajamskim programima, a sve preko http://energetika-ekologija2018.talkb2b.net/

Sledeći uzlaznu liniju ovih sajmova očekuje se više od 150 izlagača i predstavljenih kompanija, oko 7000 posetilaca iz dvadesetak zemalja, oko 2000 registrovanih poslovnih posetilaca na B2B portalu, oko 50 sati međunarodnog konferencijskog programa u sajamskom konferencijskom centru te oko 1500 učesnika u tim programima.

5/5 - (1 vote)
Prethodni članakKako odgovoriti na zahteve ISO 13485:2016?
Sledeći članakOve godine nova vozila i radne i zaštitne uniforme za vatrogasce