Da li su vaša deca bezbedna kada nema nikoga kod kuće?

Svesni smo da svašta može da se desi u tren oka i kada smo kući i kada nismo, ipak instaliranje kućnih bezbednosnih kamera može biti jedna od najboljih investicija koju možete da pružite svojoj porodici. Iako jednostavno ne postoji valjana zamena za lično prisustvo, zaposleni roditelji ipak mogu da preduzmu neophodne mere predostrožnosti instalacijom kamera za video nadzor.

265
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ubrzani stil života koliko nam pogoduje i donosi zaista fascinantne promene i mogućnosti, toliko rezultira i novim bezbednosnim rizicima i intenzivira već postojeće. Takođe utiče na stil života i količinu vremena koju posvećujemo našim najdražima, te se vrlo često i dešava da deca kući ostanu sama.

Mnogi od vas rade na lokacijama koje su prilično udaljene od stana ili vaš posao zahteva često odsustvo iz porodičnog doma. Svesni smo da svašta može da se desi u tren oka i kada smo kući i kada nismo, pa se javljaju brojna pitanja, kako smanjiti brigu i reagovati u incidentnim situacijama na daljinu. Šta onda? Kako da budete sigurni i kako da znate šta se dešava u vašem domu kada niste kući? Da li su ostali članovi porodice bezbedni i zdravi? Kako deca provode vreme i da li su bezbrižna i sigurna kada nema nikoga kod kuće? Kako da znate da li je angažovana dadilja zaista posvećena vašoj deci i da li humano i pedagoški postupa dok ste vi na sastancima.

Ukoliko se pitate da li je instalacija video nadzora i drugih bezbednosnih rešenja zaista rešenje da zaštitite vašu porodicu, odgovor je  –  DA. Instaliranje kućnih bezbednosnih kamera može biti jedna od najboljih investicija koje možete da pružite svojoj porodici. Iako jednostavno ne postoji valjana zamena za lično čuvanje dece, zaposleni roditelji ipak mogu da preduzmu neophodne mere predostrožnosti instalacijom kamera za video nadzor.

Budući da je bezbednost porodice prioritet broj jedan, neophodno je razmotriti najbolja rešenja i prakse. U vezi sa tim, video nadzor u vašem domu nudi brojne mogućnosti, a u daljem tekstu saznajte kako  može zaštiti i vašu decu.

Kućne kamere “drže na oku“ dadilje

Za neke roditelje ostavljanje dece sa nepoznatom osobom može biti zastrašujuće iskustvo, posebno za one koji su tek zakoračili u roditeljsku ulogu, ili za one koji su angažovali novu bebisiterku.

Pritisci na poslu, tekuće životne brige koje se samo nižu, uključujući i novu dadilju, zahtevaju i malo opuštanja i razbibrige. Zar ne? Potrebno vam je ipak da imate vreme za sebe, ali i kada izađete da se opustite, uvek ostaju i mučna pitanja. Kako se deca ponašaju? Da li ih bebisiterka zaista pazi ili dovodi svoje društvo i igra video igrice?

Ukoliko ste angažovali dadilju, ne mučite se bespotrebno sumnjama da li je sve na svom mestu, kada vam je već sve dostupno i možete da znate. Dovoljan je pritisak samo na jedno dugme. Kućnim kamerama za video nadzor možete pristupiti sa vašeg pametnog telefona ili tableta tako da možete tačno da vidite šta se dešava u realnom vremenu. Nema više mučnih pitanja. Nema više brige. Kućne sigurnosne kamere vam pružaju spokoj, bezbrižan provod sa prijateljima i uspešan dan na radnom mestu.

Možete da proverite šta radi dete

Čak i ako su vaša deca dovoljno stara da mogu biti kući sama, upad od strane provalnika nikad ne zastareva i neophodno je da pored video nadzora imate i bezbednosni alarm, koji će biti povezan na integrativnu platformu i dostupan za upravljanje na jedan klik putem aplikacije.

Pretpostavimo da su deca dovoljno velika da im verujete da mogu sami kvalitetno da provedu vreme kod kuće, ali ne i onima koji bi mogli da zakucaju na vrata.

Ovakav vid zaštite pruža vam spokoj i tačno možete da znate da li je u vaš dom ušlo vaše dete ili nepozvani gost. Na primer, ako vaša deca dođu iz škole pre nego što vi dođete sa posla, možete da podesite upozorenje da vam kamera šalje video obaveštenje kada neko otključa vrata i uđe u vaš stan.

Takođe kamere možete da koristite i putem mobilnog telefona da biste proverili svoju decu i bili sigurni da rade svoj domaći zadatak. To je skoro kao da ste tamo, a zapravo niste. Ovakav vid zaštite mališana je sveobuhvatan, jer, pored tehničke zaštite, vi kao roditelj dobijate povratnu informaciju o tome šta treba korigovati i menjati prilikom vaspitanja, što, u drugačijim uslovima, bez video nadzora ne bi ste znali.

Dobijate bezbednosne notifikacije

Da li ste se nekada uspaničili pri pomisli da vam je neko provalio u dom, ili kada vam stigne obaveštenje starog aktiviranog alarmnog sistema? Osećaj može biti još gori ako su vaša deca kod kuće, a vi niste.

Ako imate instalirane kamere koje su povezane sa alarmnim sistemom vašeg doma na primer ili sa kontrolom pristupa, vi primate video obaveštenja i možete da proverite svoj dom u realnom vremenu sa uređaja na kome je to omogućeno. Odmah ćete znati da li je u pitanju hitan slučaj ili samo lažna uzbuna.

Kućne kamere za video nadzor kao deo sistema tehničkog obezbeđenja vašeg doma ostavljaju brigu po strani, pružaju spokoj i bezbrižnost, a to je ono što nam danas nedostaje.

Još par razloga za ugradnju CCTV

Kućni CCTV sistemi su veoma popularni ne samo jer vam omogućavaju da vidite i čujete svoju decu, goste, već da nadgledate svoju imovinu i najbitnije deluju kao vidljivo sredstvo odvraćanja od provalnika. 67% osuđenih provalnika izjavilo je da kuće koje imaju neki vid tehničke zaštite, posebno CCTV više nisu prioritet.

I Osvetljenje?

Pored cctv sistema, alarma i kontrole pristupa, poželjna je i senzomatik rasveta koja će pokrivati vaš prilaz, baštu, uopšte dvorište i to onda kada se detektuje kretanje. Tajmeri i adapteri za osvetljenje takođe mogu da daju iluziju da je neko kod kuće uključivanjem i isključivanjem svetla, radija i televizora u skladu sa podešavanjima.

I požarni alarm?

U isto vreme kada imate ugrađen alarm protiv uljeza, trebalo bi da imate profesionalno instalirane detektore dima i vatre. Ipak nije zahvalno razmišljati na putu do posla da li vam je ringla ostala uključena.

Šta smo naučili?

  • Kućne kamere za video nadzor vam omogućavaju da pratite svoju decu dok se igraju napolju.
  • Ove kamere vas mogu upozoriti u slučaju da neko napusti kuću; kao i kada se neko brzo približava – bio gost ili stranac.
  • Kućne sigurnosne kamere mogu biti bežične kako biste pratili ponašanje dadilje koju ste angažovali za svoju bebu ili decu.
  • Dok vaša beba spava, možete se baviti svojim zadacima u drugim prostorijama u kući dok nadgledate kako spava
  • Dok ste odsutni, možete u realnom vremenu da se povežete na kućne sigurnosne kamere putem interneta na laptopu ili mobilnom telefonu.
  • O nesrećnom incidentu koji se ne može sprečiti imate sačuvani video zapis koji možete iznova da pogledate i vidite šta se zaista desilo.
  • Sistemi kućnog nadzora mogu pomoći u identifikaciji uljeza i odvraćanju istih
5/5 - (3 votes)
Prethodni članakPogodnost ipak ima cenu – Evo kako QR kodovi utiču na vašu bezbednost
Sledeći članakMože li me neko špijunirati preko kamere na mobilnom telefonu?