Vozači na oprezu: Pojačana kontrola saobraćaja u okviru akcije „Dani bezbednosti na putevima“

Projekat „Dani bezbednosti na putevima“ koji se sprovodi u okviru Roadpul- ove akcije od 16.- 22. septembra pokrenut je 2020. i sledbenik je uspešne TISPOL kampanje „Projekat Edvard“.

95
- Sponzor članka -hikvision srbija

DANI BEZBEDNOSTI ROADPOL, takođe, imaju za cilj smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i dovođenjem njihovog broja na nulu.

Zanimljivost: Uvek se održavaju u isto vreme kada i Evropska komisija – Evropska nedelja mobilnosti od 16. do 22. septembra. O čemu se zapravo radi?

S obzirom na činjenicu da svakog dana na putevima u Evropi pogine u proseku oko 70 ljudi. Na osnovu Vision Zero, cilj je PREVENCIJA, odnosno da barem tokom jednog dana u godini nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama, širom Evrope.

Projekat „Dani bezbednosti na putevima“ sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije i to pojačanom kontrolom saobraćaja na putevima u svim gradovima Srbije, kao i u 30 evropskih zemalja, koje su članice Roadpol-a. Naglasak će biti stavljen na kontrolu brzine, kontrolu alkoholisanosti i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ono što će takođe biti i predmet ovog projekta jeste i upotreba mobilnih telefona u toku vožnje, bez korišćenja Bluetooth zvučnika, ali i kontrola pešaka na ulicama koji koriste mobilni telefon i slušalice na nedozvoljenim mestima.

Zato pozivamo sve učesnike u saobraćaju da svojim ponašanjem na putevima ne ugrožavaju svoj život, kao i život drugih ljudi.

Želimo da vam pokažemo kako možete smanjiti opasnosti u drumskom saobraćaju i povećati sopstvenu bezbednost, bilo da putujete automobilom, motorom, biciklom, e-skuterom ili kao pešak, saopšteno je na prezentaciji projekta „Dana bezbednosti“.

5/5 - (2 votes)
IZVORRoadpol Safety Days
Prethodni članakNajmanji aparat za gašenje požara – najveći stepen zaštite!
Sledeći članakUSPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA DETEKTIVA U HOLANDIJI