Suzavac i biber-sprej kao sastavni deo svake ženske torbe?

Kada je reč o samoodbrani, svakog napasnika na ulici, u podzemnom prolazu, u garaži, neosvetljenom ulazu u zgradu ili bilo kom drugom mestu, možete lako „razoružati” tako što ćete mu naprskati biber-sprej u oči ili ga onesvestiti elektrošokerom

808
Suzavac i biber-sprej kao sastavni deo svake ženske torbe?
- Sponzor članka -hikvision srbija

Zakon o oružju i municiji, koji je počeo da se primenjuje 2016. godine jasno propisuje da ova oružja u samoodbrani mogu koristiti sve osobe starije od 16 godina.

Svedoci smo sve nebezbednijeg vremena u kojem se nalazimo i čestih napada na nedužne ljude. Lopovi, nasilnici i huligani vrebaju na svakom ćošku, a pre nego što se nađete u ovoj situaciji morate misliti o sopstvenoj sigurnosti, bar do dolaska policije ili neke druge pomoći.

Odredbe Zakona o oružju i municiji koje dozvaljavaju posedovanje oružja za ličnu bezbednost posebno su korisne damama koje su uglavnom fizički slabije od svojih napasnika. Nije retkost da žene budu meta manijaka na mnogim mestima, pa se kako naša sagovornica objašnjava, uz biber-sprej koji nosi u tašni oseća mnogo sigurnije.

  • Čak 2 puta sam imala iskustva sa lopovima u gradskom prevozu. Osim toga što sam jedanput ostala bez novčanika, oba puta sam preživela velik stres jer sam bila veoma zabrinuta za svoju bezbednost. Prava je sreća što sam ostala nepovređena. Biber-sprej sam naručila preko Interneta i od tada bez njega ne idem ni do prodavnice. Najbolje je što bi u kritičnim situacijama uz pomć njega dobila na vremenu, kaže studentkinja iz Beograda.

Ovi proizvodi su uglavnom veoma pristupačnih cena, a kupovina predstavlja korisno ulaganje u ličnu bezbednost. U idealnom slučaju, biber-sprej će potpuno onesposobiti napadača što ostavlja prostora žrtvi da pobegne i stupi u kontakt sa policijom. Uglavnom su dizajnirani baš za žensku torbu, kompaktni i laki za korišćenje, a većina njih dopire do 4 metara.

Iako se smatraju „ženskim oružjem” ne mora uvek biti tako. Ovo oružje za ličnu bezbednost je svuda u svetu veoma popularno zbog toga što je efikasno, jeftino i lako za upotrebu, ne može naneti smrtonosne povrede, a povećava osećaj sigurnosti.

5/5 - (3 votes)
Prethodni članakU Siriji raste čitava nacija mladih džihadista: Fotografije dece rata to i dokazuju
Sledeći članakVladimir Jevtić: Motociklisti, jedina stvar između vas i asfalta je vaša zaštitna oprema