Praznične pripreme: Beograd dobio betonske barikade za bezbednost pešaka

Na ulazima u najpoznatiju prestoničku ulicu i pešačku zonu - Knez Mihailovu, postavljene se betonske prepreke iz bezbednosnih razloga. Ovo je preventivna mera radi sprečavanja ulaska automobila u centralnu pešaku zonu

354
Praznične pripreme: Beograd dobio betonske barikade za bezbednost pešaka
- Sponzor članka -hikvision srbija

Veliki betonski blokovi „čuvaju” ulaz u Sremsku i Kolarčevu ulicu, i ovim potezom se srpska prestonica pridružila evropskim gradovima koji uoči predstojećih praznika podižu bezbednost građana i turista na najviši nivo.

Reč je najavljenim povećanim bezbednosnim merama, kaže gradski sekretar Darko Glavaš i dodaje da je postavljen određeni broj fiksnih i mobilnih zaštita u cilju veće bezbednosti, posebno tokom koncerata i sličnih manifestacija u centru grada.

S obzirom na to da se očekuje veliki broj šetača u samoj zoni, na više punktova koji vode ka pešačkoj zoni i okolnim ulicama postavljene su betonske prepreke u dve veličine, jedan broj saobraćajnih stubića i granitnog kamenja, kao i velike žardinjere.

  • Ovim će se onemogućiti pristup motornim vozilima, osim na kontrolisanim punktovima, na kojima se nalaze predstavnici redarske službe i Ministarstva unutrašnjih poslova. Beograd jeste siguran grad i želimo da napravimo da se svi koji su u pešačkoj zoni osećaju bezbedno, da mogu normalno da uživaju u kupovini i zabavi, rekao je Glavaš.

U SAD-u se, na primer, barijere za vozila nakon 11. septembra 2001. godine smatraju standardnim arhitektonskim elementom koji predstavlja prvu liniju odbrane od mogućih napadača. U Njujorku su najavljene najrigoroznije bezbednosne mere za doček Nove godine u centru grada.

Sa druge strane, Moskva je najavila da će tokom novogodišnjih manifestacija biti angažovano čak 45.000 ljudi. Među njima će biti policajaca, pripadnika Federalne službe ruske nacionalne garde i privatnih kompanija za obezbeđenje, kao i spasilaca i medicinskih radnika.

5/5 - (5 votes)
Prethodni članakKako je jedna polomljena klupa svrstala Beograd u najopasnije gradove u Evropi?
Sledeći članakMoskvu za doček Nove godine obezbeđuje skoro 50.000 ljudi!