Razmišljate da angažujete firmu za fizičko obezbeđenje? Ovo je 5 razloga zbog kojih to treba i da uradite

Vlasnici firmi su uglavnom, čime god da se bave, svesni da im je potreban visok nivo bezbednosti kako bi zaštitili svoje rukovodioce, zaposlene, imovinu, ali i klijente. Ipak, nekima od njih je veoma teško da iz tog razloga angažuju licencirane agencije za privatno obezbeđenje, zbog toga što smatraju da će im ovo biti dodatni i nepotreban trošak. Koliko samo greše!

1377
Razmišljate da angažujete firmu za fizičko obezbeđenje? Ovo je 5 razloga zbog kojih to treba da uradite
- Sponzor članka -hikvision srbija

Fizičko obezbeđenje spada u tradicionalne vidove obezbeđenja i zasniva se na unapred određenim procedurama rada, koje su uvek u skladu sa specifičnim potrebama i željama samog klijenta.

Posao službenika obezbeđenja nije samo da reaguju tek nakon što se dogodi incident i naruši bezbednost određenog objekta. Prave bezbednjake osim stručnosti i profesionalnosti, odlikuju pre svega ljudske vrline. Oni su tu da priteknu u pomoć kada god je to potrebno i spreče neželjene događaje.

Treba istaći da su službenici obezbeđenja na „svojim pozicijama” čak i onda kada svi ostali odmaraju. Retko kada oni sasvim uživaju u praznicima, vikendima i neradnim danima. Ukoliko se odlučite da angažujete firmu za privatno obezbeđenje, dobićete partnere koji će vam biti na raspolaganju 24h, 365 dana u godini!

Predstavljamo vam top 5 razloga zbog kojih treba da angažujete firmu za privatno obezbeđenje:

  1. Mogućnost momentalne reakcije — Lokalne policijske stanice su često preopterećene poslom, pa im je potrebno 20-ak minuta da dođu na lice mesta i odreaguju na „male incidente”. Sa druge strane, službenik obezbeđenja će odmah intervenisati kada se na primer, u maloprodajnom objektu, bahati kupac ponaša agresivno i sprečiti mogući incident.
  2. Profesionalna obučenost radnika — Prema Zakonu o privatnom obezbeđenju, službenici obezbeđenja moraju proći odgovarajuću obuku, nakon čega dobijaju neophodnu licencu. Fizička spremnost i poznavanje veština samoodbrane u praksi znače mogućnost dobre reakcije na mnoštvo nepredviđenih situacija koje ovaj posao nosi. Osim toga, predavanja, kursevi i različite vrste radionica doprinose da dobri službenici obezbeđenja znaju svoj posao do tančina.
  3. Stalno nadgledanje objekta  — Sama činjenica da je vaša firma pod zaštitom i prismotrom kvalitetnih službenika obezbeđenja osujetiće mnoge lopove i odvratiti ih od prvobitnih namera. Posao agencija za privatno obezbeđenje nije samo da reaguju u opasnim situacijama (iako je i to njihova dužnost), već i da prate snimke sa sigurnosnih kamera, obilaze objekat u toku noći, budu u pripravnosti kada se oglasi alarm, ili daupravljaju sigurnosnom kapijom, itd.

  4. Ušteda novca  — Kada konačno priznate sebi da vam je fizičko obezbeđenje neophodno, ostaje pitanje da li ćete sami tražiti novog zaposlenog koji će tek morati da prođe neophodne obuke ili ćete angažovati firmu za privatno obezbeđenje koja poseduje profesionalne i obučene radnike sa licencom. Druga opcija će vam, nesumnjivo, sačuvati i vreme i novac.
  5. Osećaj sigurnosti — Niko ‒ ni zaposleni, ni poslovni partneri, kao ni klijenti se neće osećati prijatno, ukoliko se ne osećaju bezbedno. Mnoga istraživanja su pokazala da je osećaj sigurnosti usko povezan sa osećajem zadovoljstva u toku rada. Imajte to u vidu, i budite svesni da se bezbednost ne podrazumeva, već marljivo gradi godinama ‒ a može se srušiti za samo nekoliko minuta.
3.4/5 - (5 votes)
Prethodni članakKljuč naš svagdašnji
Sledeći članakLoše mere bezbednosti radnici plaćaju životom