Hakeri pobedili Face ID iPhone X sa maskom od 150 dolara

Kada je iPhone X predstavljen Apple je naglasio bezbednosne prednosti ovog modela. Naime, nakon testiranja utvrđeno je da je šansa jedan prema milion da druga osoba izvrši otključavanje uređaja

273
Hakeri pobedili Face ID iPhone X sa maskom od 150 dolara
- Sponzor članka -hikvision srbija

Međutim, tim hakera (kompanije Bkav koja se bavi sajber sigurnošću) tvrdi da je uspeo da prevari tehnologiju za svega nedelju dana. I to uz pomoć 3D odštampane maske koja košta samo 150 dolara. Tako savremeni Face ID softver za otključavanje iPhone X biva izigran.

Face ID se razlikuje od tehnika prepoznavanja koje se koriste u drugim elektronskim uređajima. Naime, iPhone X koristi tehniku koja se naziva dot projekcija koja usmerava snopove infracrvene svetlosti na lice korisnika, kreira 3D sliku i koristi veštačku inteligenciju kako bi “naučila” lice korisnika. Apple ovo predstavlja kao bezbednosni novitet u odnosu na otisak prsta ugrađen u home dugme.

No, istraživači su dokazali da Face ID nije nedokučiva zagonetka i najefikasnija mera bezbednosti.

Sama tehnika je veoma teška svakodnevnim korisnicima ali dovoljno jednostavna za hakere, navode istraživači. Bkav je u ovom slučaju napravio masku kombinacijom 3D štampanja, silikonskog nosa i štampanih slika očiju.

Naročito brine činjenica da Apple-ova izigrana tehnologija ima primenu širu od otključavanja telefona. Face ID se takođe koristi za ulaz u bankarske aplikacije i odobravanje Apple Pay-a. Na ovaj način može doći do neželjenih finansijskih gubitaka korisnika.

5/5 - (4 votes)
IZVORhttps://pcpress.rs
Prethodni članakBEZOBRAZLUK: Deca se na Instagramu hvale DROGOM koju koriste čak i ISPRED POLICIJE
Sledeći članakEksplozija u Ankari ima elemente terorizma!