13. oktobar – Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa!

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa pod nazivom "Sendai 7 - 7 ciljeva, 7 godina", čiji je cilj spasavanje života, smanjenje smrtnosti i unapređenje upravljanja rizikom od katastrofa...

532
13. oktobar - Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa!
- Sponzor članka -hikvision srbija

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava  Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa pod nazivom „Sendai 7 – 7 ciljeva, 7 godina“, čiji je cilj spasavanje života, smanjenje smrtnosti i unapređenje upravljanja rizikom od katastrofa.

Poruka ovogodišnjeg Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa je da se dobro upravljanje rizikom od katastrofa može meriti upravo u spasenim životima kao i smanjenju broja ljudi koji su pogođeni katastrofom.

Fotografije MUP Srbije

Sektor za vanredne situacije, prateći inicijative Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa 2015-2030, intenzivno radi na jačanju institucionalnih struktura i kapaciteta za preventivno delovanje i brzi odgovor u slučaju katastrofa i vanrednih situacija.

Od početka ove godine vatrogasci-spasioci su delovali u 22.539 intervencija i spasili 1.066 ljudi.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa ustanovila je Skupština UN 2009. godine, i tim povodom 13. oktobar proglasila kao dan posvećen izgradnji i jačanju javne svesti o rizicima katastrofa, očuvanju životne sredine i sprečavanju daljeg uništavanja planete Zemlje

5/5 - (1 vote)
IZVORMUP
Prethodni članakZašto je ISO 14001 bitan za vaše poslovanje?
Sledeći članakPutovanje kroz digitalnu transformaciju i korporativnu bezbednost! Novi objektiv poslovanja kroz digitalna rešenja!